Jak zrobić pyszny krupnik w szybkowarze – sprawdzone sposoby i porady

filiżanki gdzie kupić

Część 1: Jak ugotować krupnik w szybkowarze?

Czy kiedykolwiek próbowałeś ugotować krupnik w szybkowarze, ale końcowy efekt był daleki od ideału? Nie martw się, nie jesteś sam! Wielu z nas boryka się z tym samym problemem. Jednakże, nie ma powodu, aby rezygnować z tej pysznej zupy. W tym artykule przedstawimy Ci sprawdzone sposoby i porady, jak ugotować krupnik w szybkowarze, który będzie smaczny i aromatyczny.

Część 2: Jakie składniki będą potrzebne?

Przed przystąpieniem do gotowania krupniku w szybkowarze, warto zastanowić się nad składnikami, które będą potrzebne do przygotowania tej pysznej zupy. Do przygotowania krupniku w szybkowarze będziesz potrzebował: 1,5 litra bulionu (najlepiej domowego), 1 szklanki kaszy jęczmiennej, 2 marchewki, 1 pietruszkę, 1/2 selera, 1 cebulę, 2 ząbki czosnku, 1 łyżkę masła, 1 łyżkę oleju, 1 łyżeczkę soli, 1/2 łyżeczki pieprzu, 1/2 łyżeczki majeranku, 1/2 łyżeczki tymianku, 1/2 łyżeczki papryki słodkiej oraz 1/2 łyżeczki kurkumy.

Część 3: Jak przygotować krupnik w szybkowarze?

Przygotowanie krupniku w szybkowarze jest bardzo proste, jeśli tylko będziesz miał odpowiednie składniki i będziesz przestrzegał kilku prostych kroków. Najpierw należy oczyścić i pokroić w kostkę marchewki, pietruszkę, seler oraz cebulę. Następnie należy rozgrzać masło i olej w szybkowarze, a następnie dodać pokrojone warzywa i smażyć je przez około 5 minut. Po tym czasie należy dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz wszystkie przyprawy i smażyć jeszcze przez około 2 minuty. Następnie należy dodać kaszę jęczmienną oraz bulion i dokładnie wymieszać. Szybkowar należy zamknąć i gotować na małym ogniu przez około 20 minut. Po tym czasie należy wyłączyć gaz i poczekać, aż szybkowar samoczynnie się schłodzi.

Część 4: Jak podać krupnik w szybkowarze?

Krupnik w szybkowarze najlepiej smakuje, gdy jest podany z dodatkiem świeżych ziół oraz chrupiącego chleba. Możesz dodać do niego również kawałki ugotowanego mięsa, np. z kurczaka lub wołowiny. Krupnik w szybkowarze to idealna propozycja na obiad dla całej rodziny. Jest to zupa, która rozgrzeje w chłodne dni i dostarczy organizmowi niezbędnych składników odżywczych.

Podsumowanie artykułu – jak ugotowac krupnik w szybkowarze

Krupnik w szybkowarze to pyszna i aromatyczna zupa, która rozgrzeje w chłodne dni i dostarczy organizmowi niezbędnych składników odżywczych. Jeśli chcesz zasmakować w tej wyjątkowej potrawie, warto zastanowić się nad produktami powiązanymi w kategorii „Potrawy z mąki”. Możesz tam znaleźć wiele innych przepisów na pyszne dania, które z pewnością zaspokoją Twoje kulinarne potrzeby. Nie wahaj się, spróbuj czegoś nowego i zaskocz swoich bliskich smacznym obiadem!

Author: Kuba redaktor potrawyregionalne.plPasjonat gotowania oraz fan tradycyjnych potraw regionalnych.

Pasjonat gotowania oraz fan tradycyjnych potraw regionalnych.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *