Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Pliki cookies
Aktualności (ostatni kwartał)
Specjały
Przepisy i receptury
Przyprawy
Poradnik Babci Aliny
Gwarzenie przy warzeniu
Ćwierkanie na tapczanie
Wierszowane jodło
Pokochajmy chwasty
Zioła
Miody
Wody mineralne
Wokół kuchni i stołu
Obyczaje
Rękodzieło
Biblioteczka
    Biblioteczka - Varia
    Biblioteczka - PDF
Na wesoło
Rozmaitości
Do pobrania
Redakcja
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
LISTA PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH
BIBLIOTECZKA PDF
KUCHNIA WROCŁAWIA

ABC KUCHNI REGIONALNEJ.


PRZEPISY DAWNE I NOWE.

Wydawca:
Wiejska Lokalna Grupa Działania
w Strzyżowie
Strzyżów 2007
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS
Książka przynosi receptury sporządzania m.in. na: zup, potraw mącznych, dań mięsnych, rybnych, sałatek, surówek i inne dodatków do dań głównych, a także na  ciast, ciasteczek, deserów, napojów i nalewek.

Na kartach wydawnictwa doświadczeniami kulinarnymi dzielą się panie z podkarpackich Kół Gospodyń Wiejskich z: Bonarówki, Gbisk, Glinika Zaborowskiego, Godowej, Grodziska, Łętowni, Wysokiej Strzyżowskiej, Zawadki, Żarnowej i Żyznowa, zaś uzupełniają je przepisy na potrawy inspirowane  tradycją regionu z restauracji „Bella Rosa”.

Pozycja ukazała się w niewielkim nakładzie i jest już - niestety - niedostępna.
 
Wróć ...
Napisz komentarz
  • Prosimy o komentarze odpowiadające tematowi newsa.
  • Personalne odniesienia do autorów artykułów i innych komentarzy będą usuwane.
  • Prosimy nie dodawać w komentarzach odnośnikow do swoich stron WWW. Takie komentarze również będą w całości usuwane.
  • Komentarze pozostawiane przez anonimowych, niezarejestrowanych użytkowników ukażą się na stronie dopiero po zaakceptowaniu przez moderatora.
Autor:
Komentarz:
TŁOCZNIA OWOCÓW PAWŁOWSKI
MELBA ZAPRASZA
EDYTA SZAST ZAPRASZA...
FESTIWAL ŚLĄSKIE SMAKI
KALENDARZ' 2017