Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Pliki cookies
Aktualności (ostatni kwartał)
Specjały
Przepisy i receptury
Przyprawy
Poradnik Babci Aliny
Gwarzenie przy warzeniu
Ćwierkanie na tapczanie
Wierszowane jodło
Pokochajmy chwasty
Zioła
Miody
Wody mineralne
Wokół kuchni i stołu
Obyczaje
Rękodzieło
Biblioteczka
Na wesoło
    Jasiek Plewa
Rozmaitości
Do pobrania
Redakcja
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
LISTA PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH
BIBLIOTECZKA PDF
KUCHNIA WROCŁAWIA
PORTAL GASTRONOMICZNY GastroWiedza.pl

O "BRACIACH" I DOJENIU KROWY.

 


„Akcja” śpasu opowiadanego przez szczawnickiego gawędziarza Piotra Gąsienica dzieje się - co prawda - w górach (bliżej jednak nieokreślonych), ale równie dobrze toczyć by się mogła w dowolnym zakątku Polski, bowiem łącza ją... „bracia” pewna - zdaniem Piotra - specyficzna „grupa społeczna”.
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS
Tego trzeba posłuchać, bo... „nie da się opowiedzieć”.


O braciach i dojeniu krowy - Piotr Gąsienica (MP 3).

Tekst, foto i nagrania:
Leszek Horwath - potrawyregionalne.pl
© JM Media 2008.
All rights reserved.
 
Wróć ...
Napisał: ~falala Opublikowano: 2014-05-23 17:24:59
To jest bez sensu
Napisz komentarz
  • Prosimy o komentarze odpowiadające tematowi newsa.
  • Personalne odniesienia do autorów artykułów i innych komentarzy będą usuwane.
  • Prosimy nie dodawać w komentarzach odnośnikow do swoich stron WWW. Takie komentarze również będą w całości usuwane.
  • Komentarze pozostawiane przez anonimowych, niezarejestrowanych użytkowników ukażą się na stronie dopiero po zaakceptowaniu przez moderatora.
Autor:
Komentarz:
TŁOCZNIA OWOCÓW PAWŁOWSKI
RZEMIEŚLNICZE WYROBY MASARSKIE
MELBA ZAPRASZA
EDYTA SZAST ZAPRASZA...
FESTIWAL ŚLĄSKIE SMAKI
KALENDARZ' 2017