Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Pliki cookies
Aktualności (ostatni kwartał)
Specjały
Przepisy i receptury
    Wigilia i Boże Narodzenie
    Karnawał
    Wielkanoc
    Chleb, bułki i bułeczki
    Pieczywo obrzędowe
    Przystawki
    Zupy i polewki
    Potrawy z baraniny
    Potrawy z drobiu
        Gęś
        Indyk
        Kurczak, kura, kogut
    Potrawy z dziczyzny
    Potrawy z grzybów
    Potrawy z mąki
    Potrawy z mięs różnych
    Potrawy z ryb
    Potrawy z warzyw
    Potrawy z wieprzowiny
    Potrawy z wołowiny
    Jedno danie
    Napoje i kompoty
    Ciasta
    Desery
    Z miodem i na miodzie
    Nalewki i wódki
    Owoce i warzywa
    Przetwory
    Wyroby wędliniarskie
Przyprawy
Poradnik Babci Aliny
Gwarzenie przy warzeniu
Ćwierkanie na tapczanie
Wierszowane jodło
Pokochajmy chwasty
Zioła
Miody
Wody mineralne
Wokół kuchni i stołu
Obyczaje
Rękodzieło
Biblioteczka
Na wesoło
Rozmaitości
Do pobrania
Redakcja
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
LISTA PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH
BIBLIOTECZKA PDF
KUCHNIA WROCŁAWIA

Kurczak, kura, kogut

KURCZAK W KURKACH.

 

Redakcyjne szybkie i smaczne danie - bez fajerwerków.
Ziemniaki (od „baby”) z koperkiem.
Kawałki piersi kurczaka (od „chłopa”) - lekko podduszone na odrobinie oleju.
Kurki z zamrażarki (już wstępnie przygotowane - po zbiorze oczyszczone i zblanszowane), lekko podduszone także na oleju, podbite śmietaną (od „baby”). Kurczak wrzucony do sosu na chwil kilka. I... gotowe.
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

KURCZAK Z SUSZONYMI OWOCAMI.

 
 
Składniki:
1.5 kg kurczaka...
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

TADŻIN Z KURCZAKA.

 
 
Składniki:
kilka udek kurczaka...
Komentarzy: 1,  
 Zobacz więcej ... 
TŁOCZNIA OWOCÓW PAWŁOWSKI
MELBA ZAPRASZA
EDYTA SZAST ZAPRASZA...
FESTIWAL ŚLĄSKIE SMAKI
KALENDARZ' 2017