Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Pliki cookies
Aktualności (ostatni kwartał)
Specjały
Przepisy i receptury
Przyprawy
Poradnik Babci Aliny
    Przepisy Babci Aliny
    Rady dla Ciebie
    Rady dla domu
    Sennik Babci Aliny
    Za progiem marzeń
Gwarzenie przy warzeniu
Ćwierkanie na tapczanie
Wierszowane jodło
Pokochajmy chwasty
Zioła
Miody
Wody mineralne
Wokół kuchni i stołu
Obyczaje
Rękodzieło
Biblioteczka
Na wesoło
Rozmaitości
Do pobrania
Redakcja
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
LISTA PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH
BIBLIOTECZKA PDF
KUCHNIA WROCŁAWIA

DOŚWIADCZENIA DOMOWE (43).


OZDABIANIE POTRAW.

Jakże często tak niewiele trzeba, by prozaiczne - z pozoru - danie  nabrało nowego charakteru, smaku i  cieszyło nie tylko podniebienia, ale także oczy. Dlatego planując jadłospis warto pomyśleć, by były w nim potrawy w różnych kolorach. Wcale nie trzeba dawać dowodów niezwykłej fantazji ozdabiając zieloną sałatę płatkami niezapominajek...

- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS
* Papryka i pomidory ożywią każdą potrawę, zwłaszcza jajka na twardo, ryż i salatę.

* Potrawy w jednokolorowych naczyniach wyglądają szczególnie atrakcyjnie. Pomyśl o tym i włóż sałatę do naczynia ze szkła białego albo przezroczystego, zaś zupę pomidorowa albo barszcz podaj na białym talerzu.

* Ozdób ryby i drób plasterkami cytryny bądź skórka cytrynową skrojoną tak, aby
ułożyła się w spiralkę.

* Zwykły kotlet z plastrem ananasa będzie nie tylko elegancki, ale i łatwiej strawny.

* Wędliny i mięso można zdobić plasterkami warzyw. Nada im to apetyczny wygląd.


Babcia Alina


© Elżbieta Lechowicz 2012. All rights reserved.
© JM Media 2012. All rights reserved.
 
Wróć ...
Napisz komentarz
  • Prosimy o komentarze odpowiadające tematowi newsa.
  • Personalne odniesienia do autorów artykułów i innych komentarzy będą usuwane.
  • Prosimy nie dodawać w komentarzach odnośnikow do swoich stron WWW. Takie komentarze również będą w całości usuwane.
  • Komentarze pozostawiane przez anonimowych, niezarejestrowanych użytkowników ukażą się na stronie dopiero po zaakceptowaniu przez moderatora.
Autor:
Komentarz:
TŁOCZNIA OWOCÓW PAWŁOWSKI
MELBA ZAPRASZA
EDYTA SZAST ZAPRASZA...
FESTIWAL ŚLĄSKIE SMAKI
KALENDARZ' 2017