Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Pliki cookies
Aktualności (ostatni kwartał)
Specjały
Przepisy i receptury
    Wigilia i Boże Narodzenie
    Karnawał
    Wielkanoc
    Chleb, bułki i bułeczki
    Pieczywo obrzędowe
    Przystawki
    Zupy i polewki
    Potrawy z baraniny
    Potrawy z drobiu
    Potrawy z dziczyzny
    Potrawy z grzybów
    Potrawy z mąki
    Potrawy z mięs różnych
    Potrawy z ryb
    Potrawy z warzyw
    Potrawy z wieprzowiny
    Potrawy z wołowiny
    Jedno danie
    Napoje i kompoty
    Ciasta
    Desery
    Z miodem i na miodzie
    Nalewki i wódki
    Owoce i warzywa
    Przetwory
    Wyroby wędliniarskie
Przyprawy
Poradnik Babci Aliny
Gwarzenie przy warzeniu
Ćwierkanie na tapczanie
Wierszowane jodło
Pokochajmy chwasty
Zioła
Miody
Wody mineralne
Wokół kuchni i stołu
Obyczaje
Rękodzieło
Biblioteczka
Na wesoło
Rozmaitości
Do pobrania
Redakcja
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
LISTA PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH
BIBLIOTECZKA PDF
KUCHNIA WROCŁAWIA

BARANINA DUSZONA Z KABACZKAMI.


Składniki: 60 dag jagnięciny...
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS

...1 kabaczek (ok. 1 kg), sok z 1 cytryny, suszony rozmaryn, mięta, 1 ząbek czosnku, sól, pieprz, szczypta ostrej czerwonej papryki, zielona pietruszka.

Wykonanie:
Baraninę umyć, pokroić na małe kawałki, posypać solą roztartą z czosnkiem, wrzucić do rondla, zalać 2 szklankami gorącej wody lub rosołu. Postawić na niedużym ogniu i gotować.
Następnie pokroić drobno cebulę, przesmażyć i dodać do mięsa.
Kabaczek umyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę i wrzucić do mięsa.
Dodać posiekaną zieloną miętę, ostrą paprykę, sok z cytryny, posypać solą i pieprzem.
Dusić pod przykryciem na małym ogniu około 20 min.
Można podać z ziemniakami lub ryżemposypane zieloną pietruszką.

 
Wróć ...
Napisz komentarz
  • Prosimy o komentarze odpowiadające tematowi newsa.
  • Personalne odniesienia do autorów artykułów i innych komentarzy będą usuwane.
  • Prosimy nie dodawać w komentarzach odnośnikow do swoich stron WWW. Takie komentarze również będą w całości usuwane.
  • Komentarze pozostawiane przez anonimowych, niezarejestrowanych użytkowników ukażą się na stronie dopiero po zaakceptowaniu przez moderatora.
Autor:
Komentarz:
TŁOCZNIA OWOCÓW PAWŁOWSKI
MELBA ZAPRASZA
EDYTA SZAST ZAPRASZA...
FESTIWAL ŚLĄSKIE SMAKI
KALENDARZ' 2017