Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Pliki cookies
Aktualności (ostatni kwartał)
Specjały
Przepisy i receptury
Przyprawy
Poradnik Babci Aliny
Gwarzenie przy warzeniu
Ćwierkanie na tapczanie
Wierszowane jodło
Pokochajmy chwasty
Zioła
Miody
Wody mineralne
Wokół kuchni i stołu
Obyczaje
Rękodzieło
Biblioteczka
    Biblioteczka - Varia
    Biblioteczka - PDF
Na wesoło
Rozmaitości
Do pobrania
Redakcja
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
LISTA PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH
BIBLIOTECZKA PDF
KUCHNIA WROCŁAWIA

Biblioteczka - Kulinaria
Ksiażki kucharskie i kucharsko-obyczajowe
(publikacje uszeregowano alfabetycznie,
wg tytułów, po 20 na stronie)

KUCHNIA POLSKA.

 

DOSKONAŁE PRZEPISY DLA KAŻDEJ PANI DOMU.

 

Ewa Aszkiewicz
Wydawca:
Wydawnictwo „Publicat”
Poznań 2008
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

KUCHNIA POLSKA.

 
 


Małgorzata Puzio
Zdjęcia:
Marek Matusiak, Kamil Krakowski,
Zenon Żyburtowicz
Wydawca:
Wydawnictwo „Arystoteles”
Warszawa 2011
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

KUCHNIA POLSKA.

 


TRADYCJA I NOWOCZESNOŚĆ.


Barbara Jakimowicz-Klein
Wydawca:
Wydawnictwo „Astrum”
Wydanie I
Wrocław 2002

Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

KUCHNIA POLSKA - DANIA JEDNOGARNKOWE.

 



Wanda Jackowska

Seria:
„Pełnia smaków”
Wydawca:

Wydawnictwo Publicat
Poznań 2012
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

KUCHNIA POLSKA - POTRAWY REGIONALNE.

 



Hanna Szymanderska
Opracowanie graficzne i zdjęcia:
Katarzyna i Mariusz Gajewscy
Wydawca:
Świat Książki
Warszawa 2010
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

KUCHNIA POLSKA - ZIMOWE GOTOWANIE.

 


Marta Szydłowska
Iwona Czarkowska (napoje rozgrzewające)
Wydawca:
Wydawnictwo Dragon Sp. z o.o.
Bielsko-Biała 2010
Wydanie I
Seria:
„Dobra kuchnia - Pokaż się z dobrej kuchni”
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

KUCHNIA POLSKA NA SŁODKO.

 




Ewa Aszkiewicz
Wydawca:
Wydawnictwo „Publicat”
Poznań 2007
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

KUCHNIA POSTNA.

 


PRZEPISY DAWNE I NOWE.


Hanna Szymanderska
Ilustracje: Jowita Płoszajska
Wydawnictwo Świat Książki
Warszawa 2007

Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

KUCHNIA REGIONALNA BESKIDU DUKIELSKIEGO.

 

Redakcja:
Krystyna Boczar-Różewicz, Barbara Żwirecka
Tekst i opracowanie przepisów:
Barbara Szepieniec
Zdjęcia:
Wiktor Szyndak, Krystyna Boczar-Różewicz, Józef Kuśnierz
Rysunki: Wojciech Rożewicz
Wydawca: Gmina Dukla, Wydanie II
Dukla 2006
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

KUCHNIA REGIONALNA OKOLIC RYMANOWA I KRAČUNOVIEC.

 

Przepisy zebrały:
Janina Bolanowska i Danuta Litarowicz
Zdjęcia: Janusz Fołta
Wydanie dwujęzyczne (polsko-słowackie)
Tłumaczenie: Dariusz Żuk-Olszewski
Wydawca:
Gminny Ośrodek Kultury w Rymanowie.
Nakład: 1000 egz.
Rymanów 2006.

Druk publikacji realizowany w projekcie współfinansowanym ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Inicjatywy Wspólnotowej INTERREG III A Polska - Republika Słowacka pod hasłem „Wspólnie zachowujemy i promujemy nasze dziedzictwo kulturowe w Gminie Rymanów i Obec Kračunovce”
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

KUCHNIA ROSYJSKA.

 


Ponad 200 tradycyjnych przepisów
zebranych ze wszystkich regionów Rosji.

Tekst:
Inna Łukasik, Agnieszka Sado
Zdjęcia:
Michał Wolniak i Michaił Wylegżanin
Wydawnictwo REA
Warszawa 2008

Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

KUCHNIA SŁOWIAN.

 

O ŻYWNOŚCI POTRAWACH I NIE TYLKO.



Hanna Lis, Paweł Lis
Ilustracje: Andrzej Zaręba
Wydawca:
Wydawnictwo LIBRON
Kraków 2009
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

KUCHNIA SŁOWIAN...

 

...CZYLI O POSZUKIWANIU DAWNYCH SMAKÓW.


 

Hanna Lis, Paweł Lis
Wydawca
Nasza Księgarnia
Warszawa 2015
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

KUCHNIA STAREGO BIESZCZADU

 

Z POGRANICZA ŁEMKOWSKO-BOJKOWSKIEGO. 101 PRZEPISÓW.
 

Krzysztof Antoniszak
Zdjęcia: Teodor Więcek
Wydawca:
Krośnieńska Oficyna Wydawnicza Sp. z o.o.
Krosno 2012
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

KUCHNIA ŚLĄSKA.

 



Wybór tekstów - Ewa Krasnopolska
Seria „Swojskie jadło”
Wydawnictwo AD OCULOS
Warszawa-Rzeszów 2007
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

KUCHNIA ŚLĄSKA - POTRAWY TRADYCYJNE.

 



Barbara Jakimowicz-Klein

Wydawca:
Wydawnictwo „Astrum”
Wrocław 2014
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

KUCHNIA ŚLĄSKA Z PRZYPRAWAMI LECZĄCYMI.

 
 



Barbara Jakimowicz-Klein
Wydawnictwo Astrum
Seria: „Dieta Funkcjonalna Lecha Tkaczyka”
Wrocław 2003
Wydanie I
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

KUCHNIA ŚWIĄTECZNA.

 

TRADYCJE KULINARNE MAZOWSZA.
(Holiday cookery - Culinary Traditions of Mazovia
wydanie polsko-angielskie)

Wybór przepisów:
Katarzyna Łękawska i Joanna Tucholska
Redakcja: Katarzyna Łękawska
Zdjęcia: Marcin Jedliński
Tłumaczenie: Maria Derkacz-Strybel
Wydawca:
Mazowieckie Centrum
Kultury i Sztuki
Warszawa 2009
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

KUCHNIA TRADYCYJNA SIOSTRY ANASTAZJI.

 



s. Anastazja Pustelnik FDC

Opracowanie: Elżbieta Mazur
Oprawa: twarda
Strony: 256
Wydawnictwo WAM
Kraków 20
16


„Kuchnię tradycyjną” Siostra Anastazja dedykuje swoim Czytelniczkom i  Czytelnikom w podziękowaniu za ich wieloletnią wytrwałość, wierność i  towarzyszenie przy kolejnych wydawanych tytułach. Jednocześnie pozostaje z nadzieją na życzliwe przyjęcie Siostry Salomei, która w nowo przygotowywanej przez Wydawnictwo WAM książce podzieli się z nami swoim doświadczeniem i pasją gotowania.
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

KUCHNIA WEGETARIAŃSKA.

 



Barbara Jakimowicz-Klein
Wydawca:
Świat Książki
Warszawa 2009
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 
TŁOCZNIA OWOCÓW PAWŁOWSKI
MELBA ZAPRASZA
EDYTA SZAST ZAPRASZA...
FESTIWAL ŚLĄSKIE SMAKI
KALENDARZ' 2017