Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Pliki cookies
Aktualności (ostatni kwartał)
Specjały
Przepisy i receptury
Przyprawy
Poradnik Babci Aliny
Gwarzenie przy warzeniu
Ćwierkanie na tapczanie
Wierszowane jodło
Pokochajmy chwasty
Zioła
Miody
Wody mineralne
Wokół kuchni i stołu
Obyczaje
Rękodzieło
Biblioteczka
    Biblioteczka - Varia
    Biblioteczka - PDF
Na wesoło
Rozmaitości
Do pobrania
Redakcja
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
LISTA PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH
BIBLIOTECZKA PDF
BABCIA ALINA NA FACEBOOKU
BABCYNE GWARZENIE - WANDA CZUBERNATOWA
NASZ PROFIL NA fACEBOOK'U - ZAPRASZAMY
KUCHNIA WROCŁAWIA
STOWARZYSZENIE MAŁOPOLSKIE DZIEDZICTWO SMAKU
OGÓLNOPOLSKIE STOWARZYSZENIE SZEFÓW KUCHNI I CUKIERNI
PORTAL GASTRONOMICZNY GastroWiedza.pl

Biblioteczka - Kulinaria
Ksiażki kucharskie i kucharsko-obyczajowe
(publikacje uszeregowano alfabetycznie,
wg tytułów, po 20 na stronie)

KOLĘDY I POTRAWY WIGILIJNE.

 

 

Wybór: Ewelina Borkowska
Wydawnictwo AD OCULOS
Warszawa- Rzeszów 2006
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

KROTOSZYŃSKIE SMAKOŁYKI.

 



Katarzyna Maciejewska, Krystyna Poczta (red.),
Wydawca:
Szkoła Podstawowa Nr 8 w Krotoszynie,
Krotoszyn 2007
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

KSIĄŻKA KUCHARSKA (LESKO).

 



Wydawca:
Bieszczadzkie Forum Europejskie,
Lesko 2007
w ramach projektu „Aktywne Życie seniora”
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

KSIĘGA CARVINGU.

 


Dekorowanie potraw oraz stołu
owocami i warzywami krok po kroku. 


Rajmund Królik
Zdjęcia: Łukasz Korzeniowski
Redakcja: Andrzej Żmuda
Wydawca:
Agencja Wydawnicza Ad Oculos
Wydanie I
Warszawa-Rzeszów 2009
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

KUCHARZ DOSKONAŁY.

 

Dziedzictwo kulinarne
w pracy nauczycieli szkół gastronomicznych.


Redakcja:
Hanna Szymanderska
Krzysztof Lendzion
Wydawca:
Instytut Badań i Edukacji sp. z o.o., Olsztyn
Olsztyn 2014
 

Projekt „Kucharz Doskonały”. Dziedzictwo kulinarne w pracy nauczycieli szkół gastronomicznych zrealizowało Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego. Publikacja jest dystrybuowana bezpłatnie. Publikacja nie jest przeznaczona do użytku komercyjnego.

 

Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

KUCHARZ DOSKONAŁY...

 

POŻYTECZNY DLA ZATRUDNIAJĄCYCH SIĘ GOSPODARSTWEM
.


Opracowanie:
Jarosław Dumanowski
Współpraca:
Aleksandra Kleśta-Nawrocka
Seria: Monumenta Poloniae Culinaria, t. III

Wydawca:
Muzeum Pałac w Wilanowie
Warszawa 2012
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

KUCHNIA ALERGIKÓW.

 



Barbara Jakimowicz-Klein
Wydawca:
Wydawnictwo „Astrum”
Seria: „Zdrowie”
Wydanie I
Wrocław 2005
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

KUCHNIA ASTROLOGICZNA.

 




Redakcja - Andrzej Żmuda
Wydawnictwo AD OCULOS
Warszawa- Rzeszów 2008
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

KUCHNIA BIBLIJNA.

 

CZYLI CO, I KIEDY SPOŻYWANO W CZASACH BIBLIJNYCH,
JAK UCZTOWANO.


Barbara Szczepanowicz
Zdjęcia:
Arkadiusz Blecharczyk, Roman Bogacz,
Joanna Jakubowska, Jerzy Kraj,
Barbara Szczepanowicz
Wydawca:
Tyniec Wydawnictwo Benedyktynów
Kraków 2008
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

KUCHNIA DIABETYKÓW.

 



Barbara Jakimowicz-Klein
Wydawca:
Wydawnictwo „Astrum”
Seria: „Zdrowie”
Wydanie II
Wrocław 2005
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

KUCHNIA DOLNEGO ŚLĄSKA.

 


Tekst i zdjęcia:
Barbara Jakimowicz-Klein
Wydawca:
Urząd Miasta i Gminy w Radkowie

Nakład: 1000 egz.
Publikacja bezpłatna.
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

KUCHNIA GÓRALSKA.

 



Wybór tekstów - Ewa Krasnopolska
Seria „Swojskie jadło”
Wydawnictwo AD OCULOS
Warszawa-Rzeszów 2007
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

KUCHNIA GÓRALSKA - POTRAWY TRADYCYJNE.

 



Barbara Jakimowicz-Klein

Wydawca:
Wydawnictwo „Astrum”
Wrocław 2014
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

KUCHNIA I MEDYCYNA.

 


Julian Aleksandrowicz
Irena Gumowska
Przedmowa prof. dr hab. Jerzy Mazurczak
Redakcja: Andrzej Żmuda
Wydawca:
Agencja Wydawnicza Ad Oculos
Wydanie I
Warszawa-Rzeszów 2009
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

KUCHNIA KRESOWA.

 



Wybór tekstów - Ewa Krasnopolska
Seria „Małe kulinaria”
Wydawnictwo AD OCULOS
Warszawa-Rzeszów 2007
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

KUCHNIA KRESOWA Z PRZYPRAWAMI LECZĄCYMI.

 



Barbara Jakimowicz-Klein
Seria: „Dieta Funkcjonalna”
Wydanie I
Wydawca:
Wydawnictwo „Astrum”
Wrocław 2003
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

KUCHNIA MAZURSKIEJ KRAINY.

 

Opracowanie:
Centrum Doradcze
Programów Pomocowych
Wydawca:
Lokalna Grupa Działania
„Brama Mazurskiej Krainy”

Niedzica 2013
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

KUCHNIA PAŁUCKA.

 



Tekst i zdjęcia:

Krzysztof Leśniewski
Wydawca:
Wydawnictwo „Gaj”
Eko Media

Bydgoszcz 2016
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

KUCHNIA PODLASKA.

 



Wydawca:
Urząd Marszałkowski
Województwa Podlaskiego
Nakład: 5000 egz
Białystok 2011
 
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

KUCHNIA POLSKA.

 




Izabella Sieńko-Holewa
Wydawca:
Wydawnictwo „Ibis”
Poznań 2010
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 
FAKRO - OKNA Z POMYSŁEM!!!
NATURALNIE!!! Z BESKIDU NISKIEGO.
TŁOCZNIA OWOCÓW PAWŁOWSKI
RZEMIEŚLNICZE WYROBY MASARSKIE
MELBA ZAPRASZA
EDYTA SZAST ZAPRASZA...
FESTIWAL ŚLĄSKIE SMAKI
KALENDARZ' 2017