Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Pliki cookies
Aktualności (ostatni kwartał)
Specjały
Przepisy i receptury
Przyprawy
Poradnik Babci Aliny
Gwarzenie przy warzeniu
Ćwierkanie na tapczanie
Wierszowane jodło
Pokochajmy chwasty
Zioła
Miody
Wody mineralne
Wokół kuchni i stołu
Obyczaje
Rękodzieło
Biblioteczka
    Biblioteczka - Varia
    Biblioteczka - PDF
Na wesoło
Rozmaitości
Do pobrania
Redakcja
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
LISTA PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH
BIBLIOTECZKA PDF
KUCHNIA WROCŁAWIA

ANIELSKA KUCHNIA SIOSTRY ANIELI.


178 NAJLEPSZYCH PRZEPISÓW.

s. Aniela Garecka SDS
Zdjęcia Szymon Kula SDS
Wydawca:
Wydawnictwo SALWATOR
Kraków 2007
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS
Przepisy siostry Anieli to kuchenne klasyka, a potrawy, które z nich powstają, cechuje niewiarygodna wręcz prostota i tradycyjny smak wynikający ze stosowania ogólnodostępnych, obecnych w każdym - nawet niewielkim - sklepiku spożywczym, najprostszych składników oraz przypraw i ziół.

Siostra Aniela Garecka, gotująca na co dzień w klasztorze i Wyższym Seminarium Duchownym Księży Salwatorianów w Bagnie k/Trzebnicy (dolnośląskie), a znana szerokiej publiczności z programu „Anielska kuchnia”, emitowanego w TV Religia (jednego z kanałów tematycznych TVN), dzieli się swoim wieloletnim i przebogatym doświadczeniem. Nie stawia przy tym przed korzystającymi z jej przepisów specjalnych wymagań.
Żartem mówiąc, jeśli ktoś nie przypala wody na herbatę, może iść za jej wskazówkami i oddać się kulinarnej przygodzie.

Urzekająca jest ta prostota kulinarna zamknięta w czterech rozdziałach: „
Ciastka i ciasta”, „Dania mięsne”, „Przekąski”, „Sałatki i surówki” oraz „Zupy”, z czynnościami opisanymi krok po kroku, czytelnie i jasno.
W prowadzonym przez siebie programie telewizyjnym siostra Aniela udowadnia, że każdy posiłek może być obdarzony wyjątkowym smakiem, jeśli tylko będzie przygotowywany z myślą o tych, dla których powstaje.
To specyficzne kuchenne ciepło też jest obecne na kartach „Anielskiej kuchni siostry Anieli”.

Gorąco polecamy te książkę, uważając iż powinna być ona obecna w każdej kuchni, której gospodarze hołdują polskim tradycjom i smakom.


Joanna Piejko-Horwath
potrawyregionalne.pl
 
Wróć ...
Napisał: ~kasia Opublikowano: 2012-01-19 13:54:10
Gotować lubię jak i eksperymentować w kuchni. Przepisy s.Anieli odkryłam niedawno, są świetne, cudowne w swej prostocie.
Napisał: ~ewa Opublikowano: 2012-02-19 19:40:27
Przepisy są świetne, często z nich korzystam.
Napisał: ~~GOYA Opublikowano: 2012-03-15 12:12:05
WCZORAJ ZROBIŁAM MIELONE Z KAPUSTĄ (BARDZO SZYBKO SIĘ JE ROBI)- WSPANIAŁE! ZAMAWIAM ZARAZ KSIĄŻĘ NA NOWE PRZEPISY SIOSTRY! SERDECZNIE WSZYSTKICH POZDRAWIAM!
Napisał: ~Ania z NY Opublikowano: 2012-04-01 22:46:30
Piekłam chleb, jest przepyszny, taki jak piekła moja mama. Tylko tutaj niema maki żytniej, ale kupiłam jakąś ziarnistą. Wreszcie jem swojski chlebuś - mój. Pozdrawiam.
Napisał: ~Ania W. Opublikowano: 2012-04-02 21:44:10
Ja również jestem zadowolona z przepisów Siostry Anielki:) Bardzo dużo przepisów, z których korzystam, i książkę oczywiście kupiłam:-)
Napisał: ~gabiiii Opublikowano: 2012-12-11 19:01:21
Witam w jakiej cenie książka?
Napisz komentarz
  • Prosimy o komentarze odpowiadające tematowi newsa.
  • Personalne odniesienia do autorów artykułów i innych komentarzy będą usuwane.
  • Prosimy nie dodawać w komentarzach odnośnikow do swoich stron WWW. Takie komentarze również będą w całości usuwane.
  • Komentarze pozostawiane przez anonimowych, niezarejestrowanych użytkowników ukażą się na stronie dopiero po zaakceptowaniu przez moderatora.
Autor:
Komentarz:
TŁOCZNIA OWOCÓW PAWŁOWSKI
MELBA ZAPRASZA
EDYTA SZAST ZAPRASZA...
FESTIWAL ŚLĄSKIE SMAKI
KALENDARZ' 2017