Wtorek
, 26 stycznia 2021 r., Imieniny obchodzą: Paulina, Polikarp, Tymoteusz, Michal, Tytus, Lutoslaw, Norma
Pliki cookies
Aktualności (ostatni kwartał)
Specjały
Przepisy i receptury
Wigilia i Boże Narodzenie
Karnawał
Wielkanoc
Chleb, bułki i bułeczki
Pieczywo obrzędowe
Przystawki
Zupy i polewki
Potrawy z baraniny
Potrawy z drobiu
Potrawy z dziczyzny
Potrawy z grzybów
Potrawy z mąki
Potrawy z mięs różnych
Potrawy z ryb
Potrawy z warzyw
Potrawy z wieprzowiny
Potrawy z wołowiny
Jedno danie
Napoje i kompoty
Ciasta
Desery
Z miodem i na miodzie
Nalewki i wódki
Owoce i warzywa
Przetwory
Przetwory owocowe
Przetwory warzywne
Przetwory z grzybów
Wyroby wędliniarskie
Przyprawy
Poradnik Babci Aliny
Gwarzenie przy warzeniu
Ćwierkanie na tapczanie
Wierszowane jodło
Pokochajmy chwasty
Zioła
Miody
Wody mineralne
Wokół kuchni i stołu
Obyczaje
Rękodzieło
Biblioteczka
Na wesoło
Rozmaitości
Do pobrania
Redakcja
Przetwory owocowe
(przepisy w porządku alfabetycznym)
ŚLIWKI WĘGIERKI MARYNOWANE.
Dobrą marynatę otrzymuje się ze śliwek węgierek zrywanych, gdy są już ciemne, lecz jeszcze bardzo jędrne.
2 kg śliwek węgierek, przyprawy: goździki, cynamon, imbir, gorczyca.
Zalewa 0,5 l wody, 50 dag cukru, pół łyżeczki soli, 0,15 l octu 10 %.
Poprzednia
0
20
[40]
COPYRIGHT © JM MEDIA 2006. ALL RIGHTS RESERVED
www.potrawyregionalne.pl
copyright ©2006
www.chariot.pl
Powered by
ChariotCMS v.3.2 NITRO