Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Pliki cookies
Aktualności (ostatni kwartał)
Specjały
Przepisy i receptury
    Wigilia i Boże Narodzenie
    Karnawał
    Wielkanoc
    Chleb, bułki i bułeczki
    Pieczywo obrzędowe
    Przystawki
    Zupy i polewki
    Potrawy z baraniny
    Potrawy z drobiu
    Potrawy z dziczyzny
    Potrawy z grzybów
    Potrawy z mąki
    Potrawy z mięs różnych
    Potrawy z ryb
    Potrawy z warzyw
    Potrawy z wieprzowiny
    Potrawy z wołowiny
    Jedno danie
    Napoje i kompoty
    Ciasta
    Desery
    Z miodem i na miodzie
    Nalewki i wódki
    Owoce i warzywa
    Przetwory
        Przetwory owocowe
        Przetwory warzywne
        Przetwory z grzybów
    Wyroby wędliniarskie
Przyprawy
Poradnik Babci Aliny
Gwarzenie przy warzeniu
Ćwierkanie na tapczanie
Wierszowane jodło
Pokochajmy chwasty
Zioła
Miody
Wody mineralne
Wokół kuchni i stołu
Obyczaje
Rękodzieło
Biblioteczka
Na wesoło
Rozmaitości
Do pobrania
Redakcja
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
LISTA PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH
BIBLIOTECZKA PDF
KUCHNIA WROCŁAWIA

ARONIA DO MIĘSA.





Pół kg jabłek, pół kg gruszek, półkg aronii oraz niepełna szklanka cukru i szklanka wody...
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS
Cukier zagotować z wodą.
Obrane jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Obrane gruszki podzielić na ósemki (lub drobniej).
Do gotującej się wody z cukrem wrzucić gruszki, gotować 2-3 min., wyjąć na talerz.
Do tego samego syropu wrzucić aronię, też wyjąć, jeszcze raz syrop zagotować, wrzucić wszystkie owoce, gotować 2 min. po czym natychmiast zlać do małych słoików. Pasteryzować 10 min. nie dłużej.


Barbara Rajzauer-Krużel
Podkarpacki Ośrodek
Doradztwa Rolniczego w Boguchwale
 
Wróć ...
TŁOCZNIA OWOCÓW PAWŁOWSKI
MELBA ZAPRASZA
EDYTA SZAST ZAPRASZA...
FESTIWAL ŚLĄSKIE SMAKI
KALENDARZ' 2017