Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Pliki cookies
Aktualności (ostatni kwartał)
Specjały
Przepisy i receptury
    Wigilia i Boże Narodzenie
    Karnawał
    Wielkanoc
    Chleb, bułki i bułeczki
    Pieczywo obrzędowe
    Przystawki
    Zupy i polewki
    Potrawy z baraniny
    Potrawy z drobiu
    Potrawy z dziczyzny
    Potrawy z grzybów
    Potrawy z mąki
    Potrawy z mięs różnych
    Potrawy z ryb
    Potrawy z warzyw
    Potrawy z wieprzowiny
    Potrawy z wołowiny
    Jedno danie
    Napoje i kompoty
    Ciasta
    Desery
    Z miodem i na miodzie
    Nalewki i wódki
    Owoce i warzywa
    Przetwory
    Wyroby wędliniarskie
Przyprawy
Poradnik Babci Aliny
Gwarzenie przy warzeniu
Ćwierkanie na tapczanie
Wierszowane jodło
Pokochajmy chwasty
Zioła
Miody
Wody mineralne
Wokół kuchni i stołu
Obyczaje
Rękodzieło
Biblioteczka
Na wesoło
Rozmaitości
Do pobrania
Redakcja
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
LISTA PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH
BIBLIOTECZKA PDF
KUCHNIA WROCŁAWIA

PIEROGI Z KAPUSTĄ I SEREM II.


Z kuchni Lachów Sądeckich.

- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS

Składniki:
30 dag mąki, l jajko, 25 dag kapusty białej, 12 dag sera twarogowego, 14 dag masła, 8 dag cebuli, l dag bułki tartej, sól, pieprz.

Wykonanie:
Zagnieść ciasto z mąki i 1 jajka z dodatkiem wody. Kapustę ugotować z niewidką ilością wody, odcisnąć, posiekać i przysmażyć z częścią masła i cebulą.
Dodać sól, pieprz, przetarty przez sito ser, dokładnie wymieszać.
Ciasto rozwałkować, wykrawać krążki, nakładać na nie farsz i zlepić mocno brzegi.
Wrzucać pierogi do wrzącej i osobnej wody, gotować około 10 minut.

Podawać polane masłem ze zrumienioną bułką tartą.

 
Wróć ...
TŁOCZNIA OWOCÓW PAWŁOWSKI
MELBA ZAPRASZA
EDYTA SZAST ZAPRASZA...
FESTIWAL ŚLĄSKIE SMAKI
KALENDARZ' 2017