Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Pliki cookies
Aktualności (ostatni kwartał)
Specjały
Przepisy i receptury
    Wigilia i Boże Narodzenie
    Karnawał
    Wielkanoc
    Chleb, bułki i bułeczki
    Pieczywo obrzędowe
    Przystawki
    Zupy i polewki
    Potrawy z baraniny
    Potrawy z drobiu
    Potrawy z dziczyzny
    Potrawy z grzybów
    Potrawy z mąki
    Potrawy z mięs różnych
    Potrawy z ryb
    Potrawy z warzyw
    Potrawy z wieprzowiny
    Potrawy z wołowiny
    Jedno danie
    Napoje i kompoty
    Ciasta
    Desery
    Z miodem i na miodzie
    Nalewki i wódki
    Owoce i warzywa
    Przetwory
    Wyroby wędliniarskie
Przyprawy
Poradnik Babci Aliny
Gwarzenie przy warzeniu
Ćwierkanie na tapczanie
Wierszowane jodło
Pokochajmy chwasty
Zioła
Miody
Wody mineralne
Wokół kuchni i stołu
Obyczaje
Rękodzieło
Biblioteczka
Na wesoło
Rozmaitości
Do pobrania
Redakcja
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
LISTA PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH
BIBLIOTECZKA PDF
KUCHNIA WROCŁAWIA

PIEROGI Z KISZONĄ KAPUSTĄ.


Ciasto:
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS
35 dag mąki, może być 1/3 razowej pszennej, jajko, ok. 150 ml wody, sól.

Nadzienie:
50 dag kapusty kiszonej, 10 dag cebuli, 10 dag słoniny, grzyby suszone, sól, pieprz.

Wykonanie:
Kapustę ugotować w małej ilości wywaru z kości.

Cebulę usmażyć z pokrojoną słoniną, farsz doprawić solą i pieprzem.

Zarobić ciasto, rozwałkować i wykrawać krążki szklanką lub specjalną foremką.
Na każdy krążek nałożyć nadzienie i zlepić brzegi.
Pierogi ugotować w osolonej wodzie.

Najlepiej smakują ze skwarkami.
 
Wróć ...
TŁOCZNIA OWOCÓW PAWŁOWSKI
MELBA ZAPRASZA
EDYTA SZAST ZAPRASZA...
FESTIWAL ŚLĄSKIE SMAKI
KALENDARZ' 2017