 |
|
|
|
Składniki:
50 dag małych kurek, 50 dag pomidorów, cebula, 5 dag masła, sól...
| | |
| |
Składniki:
50 dag kurek, kilka różyczek brokułów, 5 małych marchewek, biała część pora...
| | |
| |
Składniki:
30 dag kurek, duża cebula, ząbek czosnku,10 dag boczku wędzonego...
| | |
| |

Składniki (dla 4 osób):
Pół kg kurek, 2 cebule duże, 2 łyżki masła, 8 jajek, szczypta soli, szczypta pieprzu, posiekana natka pietruszki (lub koperku, szczypiorku, szczypioru, lub posiekane ulubione świeże zioła).
| | |
| |
Idealne na przekąskę !
Składniki:
Kapelusze maślaków... | | |
| |
Składniki:
10 dag kurek, 3 jajka, 1 łyżeczka mąki, 1 łyżka startego żółtego sera...
| | |
| |
Składniki:
ciasto - 60 dag mąki, 1 szklanka wrzącej wody, 1-2 łyżki śmietany...
| | |
| |
Składniki:
Świeże pokrojone grzyby...
| | |
| |
Składniki:
Kilka świeżych grzybów...
| | |
| |

Składniki na 4 porcje:
6 - 8 średnich lub dużych kapeluszy rydzów, duża cebula, 4 łyżki masła, szklanka śmietany, sól i pieprz do smaku. | | |
| |
Smażyć jak kotlety schabowe, panierując w jajku i bułce tartej.
| | |
| |
Składniki:
1 kg świeżych młodych rydzów, 2 duże cebule, 3 łyżki masła...
| | |
| |
Składniki na 4 porcje:
| | |
| |
 Prezentujemy przepisy na potrawy z rydzami, które przygotowano podczas konkursu „Rydzowe Przysmaki z Galicyjskiego Zdroju”, rozegranego w ramach III Święta Rydza w Wysowej-Zdroju, w dniu 26 września 2010 r.
Uczestnicy: Zespół Szkół Centrum Szkolenia Rolniczego w Hańczowej, Zespół Szkół Agrobiznesu w Bystrej i Zespół Szkół Zawodowych w Bieczu, mieli za zadanie przygotować przystawkę i danie główne (przepisy podajemy w takim porządku). | | |
| |
Składniki:
26 dag ryżu...
| | |
| |
|
|
|