Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Pliki cookies
Aktualności (ostatni kwartał)
Specjały
Przepisy i receptury
    Wigilia i Boże Narodzenie
    Karnawał
    Wielkanoc
    Chleb, bułki i bułeczki
    Pieczywo obrzędowe
    Przystawki
    Zupy i polewki
    Potrawy z baraniny
    Potrawy z drobiu
    Potrawy z dziczyzny
    Potrawy z grzybów
    Potrawy z mąki
    Potrawy z mięs różnych
    Potrawy z ryb
    Potrawy z warzyw
    Potrawy z wieprzowiny
    Potrawy z wołowiny
    Jedno danie
    Napoje i kompoty
    Ciasta
    Desery
    Z miodem i na miodzie
    Nalewki i wódki
    Owoce i warzywa
    Przetwory
    Wyroby wędliniarskie
Przyprawy
Poradnik Babci Aliny
Gwarzenie przy warzeniu
Ćwierkanie na tapczanie
Wierszowane jodło
Pokochajmy chwasty
Zioła
Miody
Wody mineralne
Wokół kuchni i stołu
Obyczaje
Rękodzieło
Biblioteczka
Na wesoło
Rozmaitości
Do pobrania
Redakcja
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
LISTA PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH
BIBLIOTECZKA PDF
KUCHNIA WROCŁAWIA

Potrawy z grzybów

KURKI Z POMIDORAMI.

 

Składniki:
50 dag małych kurek, 50 dag pomidorów, cebula, 5 dag masła, sól...
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

KURKI Z WARZYWAMI.

 

Składniki:
50 dag kurek, kilka różyczek brokułów, 5 małych marchewek, biała część pora...
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

KURKI ZAPIEKANE Z MAKARONEM.

 

Składniki:
30 dag kurek, duża cebula, ząbek czosnku,10 dag boczku wędzonego...
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

KURKOWA ZŁOTA JAJECZNICA.

 


Składniki (dla 4 osób):
Pół kg kurek, 2 cebule duże, 2 łyżki masła, 8 jajek, szczypta soli, szczypta pieprzu, posiekana natka pietruszki (lub koperku, szczypiorku, szczypioru, lub posiekane ulubione świeże zioła).

Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

MAŚLAKI PANIEROWANE W ORZECHACH.

 

Idealne na przekąskę !

Składniki:
Kapelusze maślaków...
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

OMLET PIWNY Z KURKAMI.

 

Składniki:
10 dag kurek, 3 jajka, 1 łyżeczka mąki, 1 łyżka startego żółtego sera...
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

PIEROGI Z KURKAMI.

 

Składniki:
ciasto - 60 dag mąki, 1 szklanka wrzącej wody, 1-2 łyżki śmietany...
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

PLACUSZKI GRZYBOWE.

 


Składniki:
Świeże pokrojone grzyby...

 
 Zobacz więcej ... 

ROLADA SEROWA Z GRZYBAMI.

 


Składniki:
Kilka świeżych grzybów...

 
 Zobacz więcej ... 

RYDZE DUSZONE.

 


Składniki na 4 porcje:
6 - 8 średnich lub dużych kapeluszy rydzów, duża cebula, 4 łyżki masła, szklanka śmietany, sól i pieprz do smaku.
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

RYDZE PANIEROWANE.

 


Smażyć jak kotlety schabowe, panierując w jajku i bułce tartej.
 

 
 Zobacz więcej ... 

RYDZE PO PODLASKU.

 

Składniki:
1 kg świeżych młodych rydzów, 2 duże cebule, 3 łyżki masła...
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

RYDZE W CIEŚCIE PIWNYM.

 


Składniki na 4 porcje:

 
 Zobacz więcej ... 

RYDZOWE PRZYSMAKI -WYSOWA' 2010.

 

Prezentujemy przepisy na potrawy z rydzami, które przygotowano podczas konkursu „Rydzowe Przysmaki z Galicyjskiego Zdroju”, rozegranego w ramach III Święta Rydza w Wysowej-Zdroju, w dniu 26 września 2010 r.
Uczestnicy: Zespół Szkół Centrum Szkolenia Rolniczego w Hańczowej, Zespół Szkół Agrobiznesu w Bystrej i  Zespół Szkół Zawodowych w Bieczu, mieli za zadanie przygotować przystawkę i danie główne (przepisy podajemy w takim porządku).
 
 Zobacz więcej ... 

RYŻ Z GRZYBAMI.

 


Składniki:
26 dag ryżu...

 
 Zobacz więcej ... 
TŁOCZNIA OWOCÓW PAWŁOWSKI
MELBA ZAPRASZA
EDYTA SZAST ZAPRASZA...
FESTIWAL ŚLĄSKIE SMAKI
KALENDARZ' 2017