Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Pliki cookies
Aktualności (ostatni kwartał)
Specjały
Przepisy i receptury
    Wigilia i Boże Narodzenie
    Karnawał
    Wielkanoc
    Chleb, bułki i bułeczki
    Pieczywo obrzędowe
    Przystawki
    Zupy i polewki
    Potrawy z baraniny
    Potrawy z drobiu
    Potrawy z dziczyzny
    Potrawy z grzybów
    Potrawy z mąki
    Potrawy z mięs różnych
    Potrawy z ryb
    Potrawy z warzyw
    Potrawy z wieprzowiny
    Potrawy z wołowiny
    Jedno danie
    Napoje i kompoty
    Ciasta
    Desery
    Z miodem i na miodzie
    Nalewki i wódki
    Owoce i warzywa
    Przetwory
    Wyroby wędliniarskie
Przyprawy
Poradnik Babci Aliny
Gwarzenie przy warzeniu
Ćwierkanie na tapczanie
Wierszowane jodło
Pokochajmy chwasty
Zioła
Miody
Wody mineralne
Wokół kuchni i stołu
Obyczaje
Rękodzieło
Biblioteczka
Na wesoło
Rozmaitości
Do pobrania
Redakcja
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
LISTA PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH
BIBLIOTECZKA PDF
KUCHNIA WROCŁAWIA

SAŁATKA Z GRZYBÓW MARYNOWANYCH.


Składniki:
1 szklanka grzybów marynowanych...

- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS
 4 ugotowane i obrane ziemniaki, 2 kiszone ogórki, 2 jajka na twardo, 1 cebula, 1 szklanka majonezu, 1 łyżeczka cukru, 1 ząbek czosnku.

Wykonanie:
Grzyby odcedzić z octu, cebulę pokroić w kostkę i zblanszować.
Pozostałe składniki pokroić w kostkę i wszystko razem zmieszać.
Majonez doprawić cukrem i roztartym z odrobiną soli czosnkiem.
Jeżeli jest zbyt gęsty dodać 1-2 łyżki przegotowanej zimnej wody i zmiksować.
Zalać sałatkę majonezem, wymieszać i odstawić do lodówki na 30 minut.
Równie wyborna jest sałatka z grzybów marynowanych z dodatkiem jabłek odmiany słodko kwaśnej zamiast ogórków kiszonych.
 
Wróć ...
TŁOCZNIA OWOCÓW PAWŁOWSKI
MELBA ZAPRASZA
EDYTA SZAST ZAPRASZA...
FESTIWAL ŚLĄSKIE SMAKI
KALENDARZ' 2017