Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Pliki cookies
Aktualności (ostatni kwartał)
Specjały
Przepisy i receptury
    Wigilia i Boże Narodzenie
    Karnawał
    Wielkanoc
    Chleb, bułki i bułeczki
    Pieczywo obrzędowe
    Przystawki
    Zupy i polewki
    Potrawy z baraniny
    Potrawy z drobiu
    Potrawy z dziczyzny
    Potrawy z grzybów
    Potrawy z mąki
    Potrawy z mięs różnych
    Potrawy z ryb
    Potrawy z warzyw
    Potrawy z wieprzowiny
    Potrawy z wołowiny
    Jedno danie
    Napoje i kompoty
    Ciasta
    Desery
    Z miodem i na miodzie
    Nalewki i wódki
    Owoce i warzywa
    Przetwory
    Wyroby wędliniarskie
Przyprawy
Poradnik Babci Aliny
Gwarzenie przy warzeniu
Ćwierkanie na tapczanie
Wierszowane jodło
Pokochajmy chwasty
Zioła
Miody
Wody mineralne
Wokół kuchni i stołu
Obyczaje
Rękodzieło
Biblioteczka
Na wesoło
Rozmaitości
Do pobrania
Redakcja
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
LISTA PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH
BIBLIOTECZKA PDF
KUCHNIA WROCŁAWIA
OGÓLNOPOLSKIE STOWARZYSZENIE SZEFÓW KUCHNI I CUKIERNI

Potrawy z grzybów

BAŻANT PIECZONY ZE SMARDZAMI.

 


Składniki:
bażant, suszone smardze, drobno pokrojona słonina, posiekana wątróbka z indyka oraz podroby z bażanta, 1 jajko, pół bułki kajzerki, pół cebuli, sól, pieprz, masło.
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

BOCZNIAKI W ŚMIETANIE.

 


Składniki:
60 dag boczniaków...

 
 Zobacz więcej ... 

DUSZONE KURKI.

 

Składniki:
1 kg kurek, 2-3 ząbki czosnku, 1 łyżeczka suszonego tymianku...
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

FARSZ PIEROGOWY ZE ŚWIEŻYCH GRZYBÓW.

 


Składniki:
2 kg świeżych grzybów...

Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

FARSZ RYDZOWO-SOCZEWICOWY DO PIEROGÓW.

 


Składniki:
1,5 kg zblanszowanych rydzów, 25 dag soczewicy (brązowej), 2 średnie cebule, pół kostki masła, sól, pieprz.
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

GRZANKI ZE SMARDZAMI.

 

Składniki:
25 dag smardzów, 1 cebula, 2 jajka ugotowane na twardo, 5 dag tartego sera, masło, pieprz.
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

KASZA JĘCZMIENNA WYPIEKANA ZE ŚWIEŻYMI GRZYBAMI.

 


Składniki:
1 szklanka suchej kaszy...

Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

KURKI DUSZONE.

 

Składniki:
1 kg kurek, 2-3 ząbki czosnku, łyżeczka suszonego tymianku...
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

KURKI DUSZONE Z POMIDORAMI.

 

Składniki:
750 g kurek, 750 g twardych mięsistych pomidorów, 2 duże cebule...
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

KURKI PO CHŁOPSKU.

 

Składniki:
50 dag kurek, 4 łyżki masła, 5 dag cebuli, 5 dag marchwi, 5 dag selera...
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

KURKI W SEROWYM SOSIE.

 

Składniki:
1 kg kurek, dwie spore cebule, 150 g wędzonego boczku...
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

KURKI Z BOCZKIEM.

 

Składniki:
80 dag kurek, 10 dag wędzonego boczku, 4 szalotki, ząbek czosnku...
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

KURKI Z ESTRAGONEM.

 

Składniki:
50 dag kurek, 2 łyżeczki estragonu, szklanka bulionu, 5 łyżek śmietany...
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 

KURKI Z JARZYNAMI.

 

Składniki:
1 litr świeżych lub mrożonych kurek...
 
 Zobacz więcej ... 

KURKI Z ŁAZANKAMI.

 

Składniki:
50 dag świeżych kurek, makaron łazanki, cebula, łyżka masła...
Komentarzy: 0,  
 Zobacz więcej ... 
TŁOCZNIA OWOCÓW PAWŁOWSKI
RZEMIEŚLNICZE WYROBY MASARSKIE
MELBA ZAPRASZA
EDYTA SZAST ZAPRASZA...
FESTIWAL ŚLĄSKIE SMAKI
KALENDARZ' 2017