Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Pliki cookies
Aktualności (ostatni kwartał)
Specjały
Przepisy i receptury
    Wigilia i Boże Narodzenie
    Karnawał
    Wielkanoc
    Chleb, bułki i bułeczki
    Pieczywo obrzędowe
    Przystawki
    Zupy i polewki
    Potrawy z baraniny
    Potrawy z drobiu
    Potrawy z dziczyzny
    Potrawy z grzybów
    Potrawy z mąki
    Potrawy z mięs różnych
    Potrawy z ryb
    Potrawy z warzyw
    Potrawy z wieprzowiny
    Potrawy z wołowiny
    Jedno danie
    Napoje i kompoty
    Ciasta
    Desery
    Z miodem i na miodzie
    Nalewki i wódki
    Owoce i warzywa
    Przetwory
    Wyroby wędliniarskie
Przyprawy
Poradnik Babci Aliny
Gwarzenie przy warzeniu
Ćwierkanie na tapczanie
Wierszowane jodło
Pokochajmy chwasty
Zioła
Miody
Wody mineralne
Wokół kuchni i stołu
Obyczaje
Rękodzieło
Biblioteczka
Na wesoło
Rozmaitości
Do pobrania
Redakcja
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
LISTA PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH
BIBLIOTECZKA PDF
KUCHNIA WROCŁAWIA

KURKI Z JARZYNAMI.


Składniki:
1 litr świeżych lub mrożonych kurek...
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS
10 dag słoniny świeżej, 4 średnie ziemniaki, 2 marchewki, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1 pietruszka (korzeń), 200 ml kwaśnej śmietany, pół szklanki rosołu wołowego lub bulionu z kostki, przyprawy: pieprz, sól, koper (świeży a w zimie mrożony).

Wykonanie:
Pokroić drobno słoninę i cebulę i usmażyć na patelni. Stopniowo dodawać kurki pokrojone drobno a następnie marchewkę, pietruszkę oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Pod koniec dodać utarty czosnek. To wszystko podlać rosołem, dodając soli i pieprzu. Dusić potrawę na wolnym ogniu aż grzyby i jarzyny zmiękną.Tuż przed zakończeniem dodać posiekany drobno koper i całość podlać śmietaną.
 
Wróć ...
TŁOCZNIA OWOCÓW PAWŁOWSKI
MELBA ZAPRASZA
EDYTA SZAST ZAPRASZA...
FESTIWAL ŚLĄSKIE SMAKI
KALENDARZ' 2017