Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Pliki cookies
Aktualności (ostatni kwartał)
Specjały
Przepisy i receptury
Przyprawy
Poradnik Babci Aliny
Gwarzenie przy warzeniu
Ćwierkanie na tapczanie
Wierszowane jodło
Pokochajmy chwasty
Zioła
Miody
Wody mineralne
Wokół kuchni i stołu
Obyczaje
Rękodzieło
Biblioteczka
Na wesoło
Rozmaitości
Do pobrania
Redakcja
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
LISTA PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH
BIBLIOTECZKA PDF
KUCHNIA WROCŁAWIA

RYDZE.


Dzisiaj nie ma - wyjątkowo zresztą -  osobistego pisania od Wandy Czubernatowej. Jest tylko nagranie gawędy. Prosimy się nie dziwić, ale Wanda jest w lekkim "amoku przetwórczym", bo jak każda góralka z krwi i kości uwielbia rydze.
A tu wysyp mamy. Prawdziwy wysyp grzybów, a szczególnie właśnienie rydzów!!!

Już po niedzieli podamy Państwu kilka przepisów na rydze z kuchni Wandy Czubernatowej. Dlaczego dopiero po niedzieli? Bo my też jesteśmy w "amoku zbieraczym i przetwórczym" i grzybobraniom oddajemy się codziennie z... dość dobrym skutkiem.
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS

Dla porządku przypominamy, że w rozdziale „Przetwory” znajdującym się w dziale „Specjały”, podajemy sprawdzony przepis na kiszenie rydzów. Warto spróbować zrobić ten rarytas, bowiem rydze kiszone jeść można bezpośrednio po wyjęciu z kamionkowego garnka, w którym są kiszone, ale także wykorzystać do sporządzenia znakomitego żuru rydzowego.

Dzisiaj Wanda Czubernatowa gwarzy o rydzach  przyrządzanych m.in.: jak kotlety panierowane lub w cieście... piwnym, albo też smażonych na patelni z... oscypkiem. Mniam!!!

Rydze - Wanda Czubernatowa (MP 3).


Wanda Czubernatowa
- potrawyregionalne.pl
© JM Media 2006. All rights reserved.

 
Wróć ...
Napisz komentarz
  • Prosimy o komentarze odpowiadające tematowi newsa.
  • Personalne odniesienia do autorów artykułów i innych komentarzy będą usuwane.
  • Prosimy nie dodawać w komentarzach odnośnikow do swoich stron WWW. Takie komentarze również będą w całości usuwane.
  • Komentarze pozostawiane przez anonimowych, niezarejestrowanych użytkowników ukażą się na stronie dopiero po zaakceptowaniu przez moderatora.
Autor:
Komentarz:
TŁOCZNIA OWOCÓW PAWŁOWSKI
MELBA ZAPRASZA
EDYTA SZAST ZAPRASZA...
FESTIWAL ŚLĄSKIE SMAKI
KALENDARZ' 2017