Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Pliki cookies
Aktualności (ostatni kwartał)
Specjały
Przepisy i receptury
Przyprawy
Poradnik Babci Aliny
Gwarzenie przy warzeniu
Ćwierkanie na tapczanie
Wierszowane jodło
Pokochajmy chwasty
Zioła
Miody
Wody mineralne
Wokół kuchni i stołu
Obyczaje
Rękodzieło
Biblioteczka
Na wesoło
Rozmaitości
Do pobrania
Redakcja
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
LISTA PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH
BIBLIOTECZKA PDF
KUCHNIA WROCŁAWIA

O WARZENIU POEZJI.


ZWYCAJNE ZYCIE MOJE

Zwycajny dom zwycajny stół nowy
plastyckowy
na stole zwycajno kiełbaska
w kieł?basce zyły i kostusie
flaska
i gornusie

- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS
stuka i krupy i dwie kiski duze
kotuś sięgo łapeczkom
i pazurkiem struze
takie syćko zwycajne - rano we dnie w nocy
takie syćko zwycajne - jako widzom ocy
a dopiyro pod stołem
- ze dwa grzychy gołe
cebrzyk dnem do góry
a na nim Smok Waluś wyłazi ze skóry
i kochanek w miodzie
bioły jak orzesek
i scęścio pucienka
waryjactwa miesek
burniawy kurniawy toty i nietoty
wyłazom podłazom i cyniom mi psoty
to skubnom to dziubnom z tyj i hawtyj strony
jakos warzyć chłopu pańskie makarony?

 

(Z tomu „Wiersze kuchenne" - 1986)


O warzeniu poezji - Wanda Czubernatowa (MP 3).


Wanda Czubernatowa - potrawyregionalne.pl
© JM Media 2006. All rights reserved.

 
Wróć ...
Napisz komentarz
  • Prosimy o komentarze odpowiadające tematowi newsa.
  • Personalne odniesienia do autorów artykułów i innych komentarzy będą usuwane.
  • Prosimy nie dodawać w komentarzach odnośnikow do swoich stron WWW. Takie komentarze również będą w całości usuwane.
  • Komentarze pozostawiane przez anonimowych, niezarejestrowanych użytkowników ukażą się na stronie dopiero po zaakceptowaniu przez moderatora.
Autor:
Komentarz:
TŁOCZNIA OWOCÓW PAWŁOWSKI
MELBA ZAPRASZA
EDYTA SZAST ZAPRASZA...
FESTIWAL ŚLĄSKIE SMAKI
KALENDARZ' 2017