Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Pliki cookies
Aktualności (ostatni kwartał)
Specjały
Przepisy i receptury
    Wigilia i Boże Narodzenie
    Karnawał
    Wielkanoc
    Chleb, bułki i bułeczki
    Pieczywo obrzędowe
    Przystawki
    Zupy i polewki
    Potrawy z baraniny
    Potrawy z drobiu
    Potrawy z dziczyzny
    Potrawy z grzybów
    Potrawy z mąki
    Potrawy z mięs różnych
    Potrawy z ryb
    Potrawy z warzyw
    Potrawy z wieprzowiny
    Potrawy z wołowiny
    Jedno danie
    Napoje i kompoty
    Ciasta
    Desery
    Z miodem i na miodzie
    Nalewki i wódki
    Owoce i warzywa
    Przetwory
    Wyroby wędliniarskie
Przyprawy
Poradnik Babci Aliny
Gwarzenie przy warzeniu
Ćwierkanie na tapczanie
Wierszowane jodło
Pokochajmy chwasty
Zioła
Miody
Wody mineralne
Wokół kuchni i stołu
Obyczaje
Rękodzieło
Biblioteczka
Na wesoło
Rozmaitości
Do pobrania
Redakcja
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
LISTA PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH
BIBLIOTECZKA PDF
KUCHNIA WROCŁAWIA

GRULE NA DWA SPOSOBY.

 
Pieczone w piecu i zapiekane.
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS

Grule pieczone w piecu z kminkiem i solą.

Surowe grule posolić grubą solą.
Blachę posypać kminkiem i ułożyć grule.
Piec w piekarniku lub piecu aż będą rumiane.
Smarować każdego grula bryndzą owczą.

Popijać barszczem.


Grule zapiekane.

Grule obrać  wydrążyć w nich dziurki.
Zemleć kawałeczek mięsa, które zostanie z rosołu lub pieczeni i podsmażyć je na cebulce.
Obgotować grule przez ok.10 minut.
Następnie wsadzić mięso w dziurki, owinąć grule boczkiem lub słoniną.
Przyprawić wedle uznania.
Zapiekać przez około 40 minut.

(Podhale)

 
Wróć ...
TŁOCZNIA OWOCÓW PAWŁOWSKI
MELBA ZAPRASZA
EDYTA SZAST ZAPRASZA...
FESTIWAL ŚLĄSKIE SMAKI
KALENDARZ' 2017