Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Pliki cookies
Aktualności (ostatni kwartał)
Specjały
Przepisy i receptury
    Wigilia i Boże Narodzenie
    Karnawał
    Wielkanoc
    Chleb, bułki i bułeczki
    Pieczywo obrzędowe
    Przystawki
    Zupy i polewki
    Potrawy z baraniny
    Potrawy z drobiu
    Potrawy z dziczyzny
    Potrawy z grzybów
    Potrawy z mąki
    Potrawy z mięs różnych
    Potrawy z ryb
    Potrawy z warzyw
    Potrawy z wieprzowiny
    Potrawy z wołowiny
    Jedno danie
    Napoje i kompoty
    Ciasta
    Desery
    Z miodem i na miodzie
    Nalewki i wódki
    Owoce i warzywa
    Przetwory
    Wyroby wędliniarskie
Przyprawy
Poradnik Babci Aliny
Gwarzenie przy warzeniu
Ćwierkanie na tapczanie
Wierszowane jodło
Pokochajmy chwasty
Zioła
Miody
Wody mineralne
Wokół kuchni i stołu
Obyczaje
Rękodzieło
Biblioteczka
Na wesoło
Rozmaitości
Do pobrania
Redakcja
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
LISTA PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH
BIBLIOTECZKA PDF
KUCHNIA WROCŁAWIA

PASTA Z IKRY ŚLEDZIOWEJ.


Skłdniki: 15 dag ikry ze śledzia solonego, 2 małe cebule, 150 ml oliwy z oliwek, 2 cytryny, garść zielonych oliwek, 1 sucha bułka do namoczenia,sól, pieprz.

 

- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS

Wykonanie:
Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć i rozetrzeć, by powstała jednolita masa. Dodać ikrę.
Sok z cytryny wymieszać z oliwą i wlać do masy. Dodać drobno pokrojone oliwki, doprawić solą i pieprzem.
Pastę tę można podawać z chlebem. Jej smak zależy od rodzaju pieczywa (jasne, ciemne) na jakim się ją podaje.

 
Wróć ...
TŁOCZNIA OWOCÓW PAWŁOWSKI
MELBA ZAPRASZA
EDYTA SZAST ZAPRASZA...
FESTIWAL ŚLĄSKIE SMAKI
KALENDARZ' 2017