Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Pliki cookies
Aktualności (ostatni kwartał)
Specjały
Przepisy i receptury
    Wigilia i Boże Narodzenie
    Karnawał
    Wielkanoc
    Chleb, bułki i bułeczki
    Pieczywo obrzędowe
    Przystawki
    Zupy i polewki
    Potrawy z baraniny
    Potrawy z drobiu
    Potrawy z dziczyzny
    Potrawy z grzybów
    Potrawy z mąki
    Potrawy z mięs różnych
    Potrawy z ryb
    Potrawy z warzyw
    Potrawy z wieprzowiny
    Potrawy z wołowiny
    Jedno danie
    Napoje i kompoty
    Ciasta
    Desery
    Z miodem i na miodzie
    Nalewki i wódki
    Owoce i warzywa
    Przetwory
    Wyroby wędliniarskie
Przyprawy
Poradnik Babci Aliny
Gwarzenie przy warzeniu
Ćwierkanie na tapczanie
Wierszowane jodło
Pokochajmy chwasty
Zioła
Miody
Wody mineralne
Wokół kuchni i stołu
Obyczaje
Rękodzieło
Biblioteczka
Na wesoło
Rozmaitości
Do pobrania
Redakcja
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
LISTA PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH
BIBLIOTECZKA PDF
KUCHNIA WROCŁAWIA

ROLADKI Z DORSZA W SOSIE POMIDOROWO-CEBULOWYM.


Składniki: filety z dorsza...

- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS

5 cebul, koncentrat pomidorowy, masło, koper, lubczyk, sól, pieprz, ocet.

Wykonanie:
Filety z dorsza pokroić w długie paski i posolić. Na pasek położyć masło, koper i lubczyk a następnie zrolować i układać w żaroodpornym naczyniu.

Sos: cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oliwie. Przyprawić solą, pieprzem, magii i dodać trochę octu i cukru do smaku.
Poddusić, lekko podlewając wodą.

Osobno na patelni smażyć koncentrat pomidorowy, a potem dodać do cebuli i dalej razem smażyć.

Zalać roladki i dusić ok. 20-30 minut.


Beata Romejko - Bukowo Morskie.

 
Wróć ...
TŁOCZNIA OWOCÓW PAWŁOWSKI
MELBA ZAPRASZA
EDYTA SZAST ZAPRASZA...
FESTIWAL ŚLĄSKIE SMAKI
KALENDARZ' 2017