Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Pliki cookies
Aktualności (ostatni kwartał)
Specjały
Przepisy i receptury
    Wigilia i Boże Narodzenie
    Karnawał
    Wielkanoc
    Chleb, bułki i bułeczki
    Pieczywo obrzędowe
    Przystawki
    Zupy i polewki
    Potrawy z baraniny
    Potrawy z drobiu
    Potrawy z dziczyzny
    Potrawy z grzybów
    Potrawy z mąki
    Potrawy z mięs różnych
    Potrawy z ryb
    Potrawy z warzyw
    Potrawy z wieprzowiny
    Potrawy z wołowiny
    Jedno danie
    Napoje i kompoty
    Ciasta
    Desery
    Z miodem i na miodzie
    Nalewki i wódki
    Owoce i warzywa
    Przetwory
    Wyroby wędliniarskie
Przyprawy
Poradnik Babci Aliny
Gwarzenie przy warzeniu
Ćwierkanie na tapczanie
Wierszowane jodło
Pokochajmy chwasty
Zioła
Miody
Wody mineralne
Wokół kuchni i stołu
Obyczaje
Rękodzieło
Biblioteczka
Na wesoło
Rozmaitości
Do pobrania
Redakcja
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
LISTA PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH
BIBLIOTECZKA PDF
KUCHNIA WROCŁAWIA

ŁOSOŚ A'LA ŚLEDŹ.


Składniki: 1 kg filetów...

- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS

z łososia, cebula, natka pietruszki (pęczek), olej, cytryna, imbir, cynamon, pieprz ziołowy.

Wykonanie:
Filety mocno zasolić ( łosoś zawsze przyjmie tyle soli ile potrzebuje), posypać odrobiną cukru, skropić cytryną i złożyć płaty do siebie. Następnie zawinąć je w lnianą ściereczkę i zostawić na 12 godzin w lodówce.
Tak przygotowane płaty pokroić w paski wybierając ości.
Dodać posiekaną cebulę i natkę, odrobinę imbiru i cynamonu i pieprz ziołowy.
Zalać olejem, wymieszać i...jeść.


Beata Romejko - Bukowo Morskie

 
Wróć ...
TŁOCZNIA OWOCÓW PAWŁOWSKI
MELBA ZAPRASZA
EDYTA SZAST ZAPRASZA...
FESTIWAL ŚLĄSKIE SMAKI
KALENDARZ' 2017