Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Pliki cookies
Aktualności (ostatni kwartał)
Specjały
Przepisy i receptury
    Wigilia i Boże Narodzenie
    Karnawał
    Wielkanoc
    Chleb, bułki i bułeczki
    Pieczywo obrzędowe
    Przystawki
    Zupy i polewki
    Potrawy z baraniny
    Potrawy z drobiu
    Potrawy z dziczyzny
    Potrawy z grzybów
    Potrawy z mąki
    Potrawy z mięs różnych
    Potrawy z ryb
    Potrawy z warzyw
    Potrawy z wieprzowiny
    Potrawy z wołowiny
    Jedno danie
    Napoje i kompoty
    Ciasta
    Desery
    Z miodem i na miodzie
    Nalewki i wódki
    Owoce i warzywa
    Przetwory
    Wyroby wędliniarskie
Przyprawy
Poradnik Babci Aliny
Gwarzenie przy warzeniu
Ćwierkanie na tapczanie
Wierszowane jodło
Pokochajmy chwasty
Zioła
Miody
Wody mineralne
Wokół kuchni i stołu
Obyczaje
Rękodzieło
Biblioteczka
Na wesoło
Rozmaitości
Do pobrania
Redakcja
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
LISTA PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH
BIBLIOTECZKA PDF
KUCHNIA WROCŁAWIA

SZYBKIE GOŁĄBKI.

Z kuchni Pogórzan od Sącza.

- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS


Składniki:
Pół kg mięsa mielonego, 1 szklanka ryżu sypkiego, 1 szklanka grysiku, 2 jajka, pół kg kapusty świeżej, przyprawy do smaku: sól, pieprz, papryka, ewentualnie czosnek, szklanka rosołu.

Wykonanie:
Kapustę drobniutko poszatkować, dodać pozostałe składniki i przyprawy. Dokładnie wymieszać.

Uformować średniej wielkości ”sznycelki” i usmażyć je na tłuszczu.

Po usmażeniu przełożyć do większego rondla z rosołem i gotować ok. 20 minut, aż gołąbki urosną i ryż będzie miękki.

Podawać z sosem grzybowym lub pomidorowym.

 
Wróć ...
TŁOCZNIA OWOCÓW PAWŁOWSKI
MELBA ZAPRASZA
EDYTA SZAST ZAPRASZA...
FESTIWAL ŚLĄSKIE SMAKI
KALENDARZ' 2017