Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Pliki cookies
Aktualności (ostatni kwartał)
Specjały
Przepisy i receptury
    Wigilia i Boże Narodzenie
    Karnawał
    Wielkanoc
    Chleb, bułki i bułeczki
    Pieczywo obrzędowe
    Przystawki
    Zupy i polewki
    Potrawy z baraniny
    Potrawy z drobiu
    Potrawy z dziczyzny
    Potrawy z grzybów
    Potrawy z mąki
    Potrawy z mięs różnych
    Potrawy z ryb
    Potrawy z warzyw
    Potrawy z wieprzowiny
    Potrawy z wołowiny
    Jedno danie
    Napoje i kompoty
    Ciasta
    Desery
    Z miodem i na miodzie
    Nalewki i wódki
    Owoce i warzywa
    Przetwory
    Wyroby wędliniarskie
Przyprawy
Poradnik Babci Aliny
Gwarzenie przy warzeniu
Ćwierkanie na tapczanie
Wierszowane jodło
Pokochajmy chwasty
Zioła
Miody
Wody mineralne
Wokół kuchni i stołu
Obyczaje
Rękodzieło
Biblioteczka
Na wesoło
Rozmaitości
Do pobrania
Redakcja
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
LISTA PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH
BIBLIOTECZKA PDF
KUCHNIA WROCŁAWIA

SZASZŁYK ZE ŚLIWKAMI.

Składniki:
6 dag polędwicy wołowej i jagnięciny,
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS
3 dag rostbefu i boczku wędzonego, 1 ząbek czosnku, 4 łyżeczki musztardy sarepskiej, 2 łyżeczki majeranku, 8 suszonych śliwek bez pestek, 2 grzyby portobello lub 2 pieczarki (7 dag), 1 papryka, 1 czerwona cebula.

Wykonanie:
Mięso pokroić w kostkę i zamarynować w paście przygotowanej ze zmiażdżonego czosnku, majeranku i musztardy. Zamarynowane mięso nadziać na szpadki na przemian ze śliwkami, grzybami pokrojonymi na ćwiartki i pokrojonymi warzywami.
Tak przygotowane szaszłyki upiec na grillu lub na oleju.
 
Wróć ...
TŁOCZNIA OWOCÓW PAWŁOWSKI
MELBA ZAPRASZA
EDYTA SZAST ZAPRASZA...
FESTIWAL ŚLĄSKIE SMAKI
KALENDARZ' 2017