Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Pliki cookies
Aktualności (ostatni kwartał)
Specjały
Przepisy i receptury
    Wigilia i Boże Narodzenie
    Karnawał
    Wielkanoc
    Chleb, bułki i bułeczki
    Pieczywo obrzędowe
    Przystawki
    Zupy i polewki
    Potrawy z baraniny
    Potrawy z drobiu
    Potrawy z dziczyzny
    Potrawy z grzybów
    Potrawy z mąki
    Potrawy z mięs różnych
    Potrawy z ryb
    Potrawy z warzyw
    Potrawy z wieprzowiny
    Potrawy z wołowiny
    Jedno danie
    Napoje i kompoty
    Ciasta
    Desery
    Z miodem i na miodzie
    Nalewki i wódki
    Owoce i warzywa
    Przetwory
    Wyroby wędliniarskie
Przyprawy
Poradnik Babci Aliny
Gwarzenie przy warzeniu
Ćwierkanie na tapczanie
Wierszowane jodło
Pokochajmy chwasty
Zioła
Miody
Wody mineralne
Wokół kuchni i stołu
Obyczaje
Rękodzieło
Biblioteczka
Na wesoło
Rozmaitości
Do pobrania
Redakcja
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
LISTA PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH
BIBLIOTECZKA PDF
KUCHNIA WROCŁAWIA

Potrawy z warzyw

KAPUSTA Z GROCHEM (1).

 

Z kuchni Ziemi Limanowskiej.
 
 Zobacz więcej ... 

KAPUSTA Z GROCHEM (2).

 


Na sadle i podgardlu.

 
 Zobacz więcej ... 

KAPUSTA Z GROCHEM (3).

 


Na boczku i żeberkach.

 
 Zobacz więcej ... 

KAPUSTA Z GROCHEM I GRZYBAMI.

 

Z kuchni Ziemi Limanowskiej.
 
 Zobacz więcej ... 

KAPUSTA Z GROCHEM I ŻEBERKAMI.

 
Z kuchni Ziemi Limanowskiej.
 
 Zobacz więcej ... 

KAPUSTA Z ŻEBERKAMI.

 


Z kuchni Ziemi Limanowskiej.

 
 Zobacz więcej ... 

KORPIELE NA TRZY SPOSOBY...

 


...po lachowsku.

 
 Zobacz więcej ... 

KORPIELE "ZACZEPANE".

 


Z kuchni Lachów Sądeckich.

 
 Zobacz więcej ... 

KOTLETY Z FASOLI JASIEK.

 


Z kuchni Lachów Sądeckich.

 
 Zobacz więcej ... 

KOTLETY Z GOTOWANYCH ZIEMNIAKÓW.

 


Z kuchni Lachów Sądeckich.

 
 Zobacz więcej ... 

KOTLETY Z GROCHU.

 


Z kuchni podhalańskiej.

 
 Zobacz więcej ... 

ŁAZANKI Z KAPUSTĄ (1).

 


Z kuchni Ziemi Limanowskiej.

 
 Zobacz więcej ... 

ŁAZANKI Z KAPUSTĄ (2).

 


Z kuchni Lachów Sądeckich.

 
 Zobacz więcej ... 

MŁODA KAPUSTA Z JABŁKAMI I GROCHEM.

 


Potrawa nie tylko syta ale też bardzo smakowita.

 
 Zobacz więcej ... 

PLACKI Z KAPUSTY.

 


Takie placki (kotleciki) jadano na Podhalu zamiast mięsa - do gruli.
Szczególnie podczas piątkowych, postnych obiadów i w czasach gdy mięsa było mało.

 
 Zobacz więcej ... 

PLACKI ZIEMNIACZANE INACZEJ.

 


Z kuchni Pogórzan od Sącza.

 
 Zobacz więcej ... 

PYZY ZIEMNIACZANE ZE SKWARKAMI.

 


Z kuchni Lachów Sądeckich.

 
 Zobacz więcej ... 

SOS CEBULOWY.

 


Z kuchni Lachów Sądeckich.

 
 Zobacz więcej ... 
TŁOCZNIA OWOCÓW PAWŁOWSKI
MELBA ZAPRASZA
EDYTA SZAST ZAPRASZA...
FESTIWAL ŚLĄSKIE SMAKI
KALENDARZ' 2017