Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Pliki cookies
Aktualności (ostatni kwartał)
Specjały
Przepisy i receptury
    Wigilia i Boże Narodzenie
    Karnawał
    Wielkanoc
    Chleb, bułki i bułeczki
    Pieczywo obrzędowe
    Przystawki
    Zupy i polewki
    Potrawy z baraniny
    Potrawy z drobiu
    Potrawy z dziczyzny
    Potrawy z grzybów
    Potrawy z mąki
    Potrawy z mięs różnych
    Potrawy z ryb
    Potrawy z warzyw
    Potrawy z wieprzowiny
    Potrawy z wołowiny
    Jedno danie
    Napoje i kompoty
    Ciasta
    Desery
    Z miodem i na miodzie
    Nalewki i wódki
    Owoce i warzywa
    Przetwory
    Wyroby wędliniarskie
Przyprawy
Poradnik Babci Aliny
Gwarzenie przy warzeniu
Ćwierkanie na tapczanie
Wierszowane jodło
Pokochajmy chwasty
Zioła
Miody
Wody mineralne
Wokół kuchni i stołu
Obyczaje
Rękodzieło
Biblioteczka
Na wesoło
Rozmaitości
Do pobrania
Redakcja
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
LISTA PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH
BIBLIOTECZKA PDF
KUCHNIA WROCŁAWIA

BIGOS NA OWOCACH.


Z jabłkami i suszonymi śliwkami.
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS
Składniki: 2 kg młodej kapusty, 1 kg pomidorów, 6-7 dużych jabłek, 3 cebule, 2 ząbki czosnku, 20 dag suszonych śliwek, 1 kg mięsa drobiowego lub z łopatki wieprzowej, 1 kostki masła, łyżka cukru, sól, pieprz, jarzynka, koperek.
 
Wykonanie:
Mięso pokroić i udusić na maśle z cebula i czosnkiem.
Kiedy jest miękkie, dodać poszatkowaną kapustę i dalej dusić.
Następnie dodać obrane ze skórki, pokrojone pomidory, pokrojone w kostkę jabłka i rozprażone śliwki.
Doprawić do smaku jarzynką, solą, cukrem i pieprzem.

Podawać posypane pokrojonym koperkiem.
 
Wróć ...
TŁOCZNIA OWOCÓW PAWŁOWSKI
MELBA ZAPRASZA
EDYTA SZAST ZAPRASZA...
FESTIWAL ŚLĄSKIE SMAKI
KALENDARZ' 2017