Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Pliki cookies
Aktualności (ostatni kwartał)
Specjały
Przepisy i receptury
    Wigilia i Boże Narodzenie
    Karnawał
    Wielkanoc
    Chleb, bułki i bułeczki
    Pieczywo obrzędowe
    Przystawki
    Zupy i polewki
    Potrawy z baraniny
    Potrawy z drobiu
    Potrawy z dziczyzny
    Potrawy z grzybów
    Potrawy z mąki
    Potrawy z mięs różnych
    Potrawy z ryb
    Potrawy z warzyw
    Potrawy z wieprzowiny
    Potrawy z wołowiny
    Jedno danie
    Napoje i kompoty
    Ciasta
    Desery
    Z miodem i na miodzie
    Nalewki i wódki
    Owoce i warzywa
    Przetwory
    Wyroby wędliniarskie
Przyprawy
Poradnik Babci Aliny
Gwarzenie przy warzeniu
Ćwierkanie na tapczanie
Wierszowane jodło
Pokochajmy chwasty
Zioła
Miody
Wody mineralne
Wokół kuchni i stołu
Obyczaje
Rękodzieło
Biblioteczka
Na wesoło
Rozmaitości
Do pobrania
Redakcja
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
LISTA PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH
BIBLIOTECZKA PDF
KUCHNIA WROCŁAWIA

KABACZKI LUB CUKINIE SMAŻONE W SOSIE POMIDOROWYM.


Składniki:
1 kg kabaczków lub cukinii...

- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS

...2 dag mąki, 7 dkg tłuszczu, 10 dag cebuli, 50 dkg pomidorów, sól, cukier, pieprz.

Wykonanie:
Kabaczki (cukinie) wymyć, obrać, pokrajać w krążki grubości 1 cm, oprószyć pieprzem, mąką i smażyć rumieniąc na tłuszczu po obu stronach, posolić.
Pomidory i cebulę pokrajać, skropić wrzącą wodą, rozgotować, przetrzeć.
Z reszty tłuszczu i mąki sporządzić zasmażkę, rozprowadzić przetartymi pomidorami, zagotować mieszając, doprawić do smaku.
Do sosu włożyć usmażone kabaczki lub cukinie, powoli zagotować.
Podawać z ryżem lub ziemniakami

 
Wróć ...
TŁOCZNIA OWOCÓW PAWŁOWSKI
MELBA ZAPRASZA
EDYTA SZAST ZAPRASZA...
FESTIWAL ŚLĄSKIE SMAKI
KALENDARZ' 2017