Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Pliki cookies
Aktualności (ostatni kwartał)
Specjały
Przepisy i receptury
    Wigilia i Boże Narodzenie
    Karnawał
    Wielkanoc
    Chleb, bułki i bułeczki
    Pieczywo obrzędowe
    Przystawki
    Zupy i polewki
    Potrawy z baraniny
    Potrawy z drobiu
    Potrawy z dziczyzny
    Potrawy z grzybów
    Potrawy z mąki
    Potrawy z mięs różnych
    Potrawy z ryb
    Potrawy z warzyw
    Potrawy z wieprzowiny
    Potrawy z wołowiny
    Jedno danie
    Napoje i kompoty
    Ciasta
    Desery
    Z miodem i na miodzie
    Nalewki i wódki
    Owoce i warzywa
    Przetwory
    Wyroby wędliniarskie
Przyprawy
Poradnik Babci Aliny
Gwarzenie przy warzeniu
Ćwierkanie na tapczanie
Wierszowane jodło
Pokochajmy chwasty
Zioła
Miody
Wody mineralne
Wokół kuchni i stołu
Obyczaje
Rękodzieło
Biblioteczka
Na wesoło
Rozmaitości
Do pobrania
Redakcja
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
LISTA PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH
BIBLIOTECZKA PDF
KUCHNIA WROCŁAWIA

DYNIA Z POMIDORAMI.


Z dodatkiem chudego mięsa.

- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS
Składniki:
75 dag chudego mięsa, 75dag dyni, 75dag ziemniaków, 5 małych pomidorów, 3 pory, 5dag margaryny, 1 l wywaru mięsnego, sól, pieprz, 1 łyżka słodkiej papryki, 1 łyżeczka kminku, cukier, natka pietruszki.

Wykonanie:
Mięso, obraną dynię, ziemniaki i obrane ze skórki pomidory pokroić w kostkę a pory w talarki.
Mięso podsmażyć na margarynie, dodać warzywa, lekko poddusić i zalać rosołem.
Przyprawić do smaku. Dusić ok 30 min na małym ogniu.
Potrawę podać z natką pietruszki lub koperkiem.
 
Wróć ...
TŁOCZNIA OWOCÓW PAWŁOWSKI
MELBA ZAPRASZA
EDYTA SZAST ZAPRASZA...
FESTIWAL ŚLĄSKIE SMAKI
KALENDARZ' 2017