Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Pliki cookies
Aktualności (ostatni kwartał)
Specjały
Przepisy i receptury
    Wigilia i Boże Narodzenie
    Karnawał
    Wielkanoc
    Chleb, bułki i bułeczki
    Pieczywo obrzędowe
    Przystawki
    Zupy i polewki
    Potrawy z baraniny
    Potrawy z drobiu
    Potrawy z dziczyzny
    Potrawy z grzybów
    Potrawy z mąki
    Potrawy z mięs różnych
    Potrawy z ryb
    Potrawy z warzyw
    Potrawy z wieprzowiny
    Potrawy z wołowiny
    Jedno danie
    Napoje i kompoty
    Ciasta
    Desery
    Z miodem i na miodzie
    Nalewki i wódki
    Owoce i warzywa
    Przetwory
    Wyroby wędliniarskie
Przyprawy
Poradnik Babci Aliny
Gwarzenie przy warzeniu
Ćwierkanie na tapczanie
Wierszowane jodło
Pokochajmy chwasty
Zioła
Miody
Wody mineralne
Wokół kuchni i stołu
Obyczaje
Rękodzieło
Biblioteczka
Na wesoło
Rozmaitości
Do pobrania
Redakcja
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
LISTA PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH
BIBLIOTECZKA PDF
KUCHNIA WROCŁAWIA

ZUPA Z KISZONYCH RYDZÓW.

Aromatyczna zupa, podawana zwykle w okresie Bożego Narodzenia, warta jednak czestszej obecności na naszych stołach.

- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS


Składniki na 4 porcje:
duże kapelusze rydzów kiszonych, cebula, kilka ziarenek jałowca, trochę kminku, pół szklanki śmietany, łyżka masła, 2 ziemniaki, półtora litra wody.

Wykonanie:
Kapelusze rydzów pokroić na 4 części, zalać zimną wodą, dodać jałowiec, kminek, masło, chwile pogotować, dodać śmietanę.
Osobno ugotować ziemniaki pokrojone w kostkę w małej ilości wody, wlać do całości.

Trzymać w cieple, doprawić do smaku solą i cukrem.

 
Wróć ...
TŁOCZNIA OWOCÓW PAWŁOWSKI
MELBA ZAPRASZA
EDYTA SZAST ZAPRASZA...
FESTIWAL ŚLĄSKIE SMAKI
KALENDARZ' 2017