Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Pliki cookies
Aktualności (ostatni kwartał)
Specjały
Przepisy i receptury
    Wigilia i Boże Narodzenie
    Karnawał
    Wielkanoc
    Chleb, bułki i bułeczki
    Pieczywo obrzędowe
    Przystawki
    Zupy i polewki
    Potrawy z baraniny
    Potrawy z drobiu
    Potrawy z dziczyzny
    Potrawy z grzybów
    Potrawy z mąki
    Potrawy z mięs różnych
    Potrawy z ryb
    Potrawy z warzyw
    Potrawy z wieprzowiny
    Potrawy z wołowiny
    Jedno danie
    Napoje i kompoty
    Ciasta
    Desery
    Z miodem i na miodzie
    Nalewki i wódki
    Owoce i warzywa
    Przetwory
    Wyroby wędliniarskie
Przyprawy
Poradnik Babci Aliny
Gwarzenie przy warzeniu
Ćwierkanie na tapczanie
Wierszowane jodło
Pokochajmy chwasty
Zioła
Miody
Wody mineralne
Wokół kuchni i stołu
Obyczaje
Rękodzieło
Biblioteczka
Na wesoło
Rozmaitości
Do pobrania
Redakcja
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
LISTA PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH
BIBLIOTECZKA PDF
KUCHNIA WROCŁAWIA

ZUPA STAROPOLSKA.


Oryginalna zupa mięsno jarzynowa.
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS
Składniki:
3 l wody, 30 dag mięsa kiełbasianego, 4-5 ziemniaków, 1 marchew,
1 pietruszka, 1 cebulka, 1/2 łyżki soli, 1 płaska łyżka pieprzu ziołowego, kminek.
 
Ciasto:
20 dag mąki, 1 jajo, szczypta soli, woda (zarobić).

Wykonanie:
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, zalać wodą, dodać jarzyny, troszkę osolić, postawić do gotowania. Gdy ziemniaki będą miękkie wrzucić mięso, trochę pogotować.
Następnie skubać ciasto palcami na drobne kawałki i wrzucać do gotującej zupy.
Zagotować, dodać pieprzu ziołowego i kminku.
 
Wróć ...
TŁOCZNIA OWOCÓW PAWŁOWSKI
MELBA ZAPRASZA
EDYTA SZAST ZAPRASZA...
FESTIWAL ŚLĄSKIE SMAKI
KALENDARZ' 2017