Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Pliki cookies
Aktualności (ostatni kwartał)
Specjały
Przepisy i receptury
    Wigilia i Boże Narodzenie
    Karnawał
    Wielkanoc
    Chleb, bułki i bułeczki
    Pieczywo obrzędowe
    Przystawki
    Zupy i polewki
    Potrawy z baraniny
    Potrawy z drobiu
    Potrawy z dziczyzny
    Potrawy z grzybów
    Potrawy z mąki
    Potrawy z mięs różnych
    Potrawy z ryb
    Potrawy z warzyw
    Potrawy z wieprzowiny
    Potrawy z wołowiny
    Jedno danie
    Napoje i kompoty
    Ciasta
    Desery
    Z miodem i na miodzie
    Nalewki i wódki
    Owoce i warzywa
    Przetwory
    Wyroby wędliniarskie
Przyprawy
Poradnik Babci Aliny
Gwarzenie przy warzeniu
Ćwierkanie na tapczanie
Wierszowane jodło
Pokochajmy chwasty
Zioła
Miody
Wody mineralne
Wokół kuchni i stołu
Obyczaje
Rękodzieło
Biblioteczka
Na wesoło
Rozmaitości
Do pobrania
Redakcja
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
LISTA PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH
BIBLIOTECZKA PDF
KUCHNIA WROCŁAWIA

KWAŚNICA PO ŻYWIECKU (1).


Składniki: Kapusta kiszona...
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS
trzy ćwierci kilo schabu z kością, ćwierć kilo obranej włoszczyzny i garść suszonych grzybów.

Wykonanie:
schab, włszczyznę i suszone grzyby zalać wodą (półtora litra) i gotować na małym ogniu pod przykryciem.
Gdy mięso będzie miękkie, wyjąć je z garnka i oddzielić od kości.
Wywar przecedzić.
Ugotowane grzyby pokroić w paski.
Kiszoną kapustę (tyle ile schabu) i pokrojoną w kostkę cebulę poddusić w niewielkiej ilości wody, a następnie dodać do przecedzonego wywaru.
Wrzucić podzielone na porcje mięso.
Gotować przez pół godziny.
Pod koniec gotowania dodać czosnek roztarty z solą i pieprzem.
 
Podawać z kawałkami osobno ugotowanych ziemniaków.
 
Wróć ...
TŁOCZNIA OWOCÓW PAWŁOWSKI
MELBA ZAPRASZA
EDYTA SZAST ZAPRASZA...
FESTIWAL ŚLĄSKIE SMAKI
KALENDARZ' 2017