Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
Pliki cookies
Aktualności (ostatni kwartał)
Specjały
Przepisy i receptury
    Wigilia i Boże Narodzenie
    Karnawał
    Wielkanoc
    Chleb, bułki i bułeczki
    Pieczywo obrzędowe
    Przystawki
    Zupy i polewki
    Potrawy z baraniny
    Potrawy z drobiu
    Potrawy z dziczyzny
    Potrawy z grzybów
    Potrawy z mąki
    Potrawy z mięs różnych
    Potrawy z ryb
    Potrawy z warzyw
    Potrawy z wieprzowiny
    Potrawy z wołowiny
    Jedno danie
    Napoje i kompoty
    Ciasta
    Desery
    Z miodem i na miodzie
    Nalewki i wódki
    Owoce i warzywa
    Przetwory
    Wyroby wędliniarskie
Przyprawy
Poradnik Babci Aliny
Gwarzenie przy warzeniu
Ćwierkanie na tapczanie
Wierszowane jodło
Pokochajmy chwasty
Zioła
Miody
Wody mineralne
Wokół kuchni i stołu
Obyczaje
Rękodzieło
Biblioteczka
Na wesoło
Rozmaitości
Do pobrania
Redakcja
Potrawy regionalne - najsmakowitszy portal w sieci
LISTA PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH
BIBLIOTECZKA PDF
KUCHNIA WROCŁAWIA

KWAŚNICA NA ŻEBERKACH.


Podawana w regionie Lachów Limanowskich.

- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS
Składniki:
40 dag kiszonej kapusty, 25 dag wędzonych żeberek lub boczku z kością, 3-4 ziemniaki, 1 cebula, 2 łyżki mąki, olej do smażenia, sól, pieprz, jarzyny.
 
Wykonanie:
Żeberka umyć, zalać 6 szklankami wody, posolić i ugotować.
Następnie wyjąć kości i pokroić w kostkę.
Kapustę odcisnąć, pokroić i ugotować w części wywaru z żeberek.
W pozostałej części ugotować pokrojone w kostkę ziemniaki.
Cebulę drobno pokroić, usmażyć na oleju na złoty kolor i nasmażyć z mąką.
 
Tak przygotowane składniki połączyć, doprawić do smaku i chwilkę pogotować na małym ogniu.
 
Wróć ...
TŁOCZNIA OWOCÓW PAWŁOWSKI
MELBA ZAPRASZA
EDYTA SZAST ZAPRASZA...
FESTIWAL ŚLĄSKIE SMAKI
KALENDARZ' 2017