Środa
, 20 stycznia 2021 r., Imieniny obchodzą: Fabian, Fabiola, Sebastian, Mila
Pliki cookies
Aktualności (ostatni kwartał)
Specjały
Przepisy i receptury
Przyprawy
Poradnik Babci Aliny
Gwarzenie przy warzeniu
Ćwierkanie na tapczanie
Wierszowane jodło
Pokochajmy chwasty
Zioła
Ogródek zielny
Ziołolecznictwo
Miody
Wody mineralne
Wokół kuchni i stołu
Obyczaje
Rękodzieło
Biblioteczka
Na wesoło
Rozmaitości
Do pobrania
Redakcja
MAK (łac. Papaver somniferum).
Jest rośliną jednoroczna, znaną i wykorzystywaną od ponad 3000 lat, pochodząca z Bliskiego Wschodu.
Dojrzałe nasiona używane są w kuchniach całego świata.
-
A
A
A
+
Drukuj
E-mail
RSS
Zastosowanie
Do posypywania pieczywa, ciast i klusek.
Napisz komentarz
Prosimy o komentarze odpowiadające tematowi newsa.
Personalne odniesienia do autorów artykułów i innych komentarzy będą usuwane.
Prosimy nie dodawać w komentarzach odnośnikow do swoich stron WWW. Takie komentarze również będą w całości usuwane.
Komentarze pozostawiane przez anonimowych, niezarejestrowanych użytkowników ukażą się na stronie dopiero po zaakceptowaniu przez moderatora.
Autor:
Komentarz:
COPYRIGHT © JM MEDIA 2006. ALL RIGHTS RESERVED
www.potrawyregionalne.pl
copyright ©2006
www.chariot.pl
Powered by
ChariotCMS v.3.2 NITRO