Potrawy regionalne - Aktualności
Potrawy regionalne - Aktualności
Pliki cookies
Aktualności (ostatni kwartał)
Specjały
Przepisy i receptury
Przyprawy
Poradnik Babci Aliny
Gwarzenie przy warzeniu
Ćwierkanie na tapczanie
Wierszowane jodło
Pokochajmy chwasty
Zioła
Miody
Wody mineralne
Wokół kuchni i stołu
Obyczaje
Rękodzieło
Biblioteczka
Na wesoło
Rozmaitości
Do pobrania
Redakcja
Potrawy regionalne - Aktualności
LISTA PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH
BIBLIOTECZKA PDF
KUCHNIA WROCŁAWIA
PORTAL GASTRONOMICZNY GastroWiedza.pl

GWARZENIE PRZY WARZENIU (575).


Doktory zwalczają znachorów i różnych ziołoleczników i słusznie. Zanim się wyleczysz ziółkiem, to musisz go zjeść, albo wypić wagon, a pigułka za godzinę stawia na nogi, uzdrawia rozum, stawy, serce, przetyka uszy, otwiera oczy, mięśnie stają się elastyczne, młode i babcia „skacze jak kangur”. Tak jest tu i teraz, a ziół ludzie już nie znają… - gwarzy Wanda Czubernatowa.
W gawędzie o dwóch nieco zapomnianych roślinach zielnych oraz domowy przepis na
smakowite kotleciki-pulpeciki z grochu.
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS
Zapraszamy do działu „Gwarzenie przy warzeniu”.


(red)
 
Wróć ...
TŁOCZNIA OWOCÓW PAWŁOWSKI
RZEMIEŚLNICZE WYROBY MASARSKIE
MELBA ZAPRASZA
EDYTA SZAST ZAPRASZA...
FESTIWAL ŚLĄSKIE SMAKI
KALENDARZ' 2017