Potrawy regionalne - Aktualności
Potrawy regionalne - Aktualności
Pliki cookies
Aktualności (ostatni kwartał)
Specjały
Przepisy i receptury
Przyprawy
Poradnik Babci Aliny
Gwarzenie przy warzeniu
Ćwierkanie na tapczanie
Wierszowane jodło
Pokochajmy chwasty
Zioła
Miody
Wody mineralne
Wokół kuchni i stołu
Obyczaje
Rękodzieło
Biblioteczka
Na wesoło
Rozmaitości
Do pobrania
Redakcja
Potrawy regionalne - Aktualności
LISTA PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH
BIBLIOTECZKA PDF
KUCHNIA WROCŁAWIA
FUNDACJA KLUB SZEFÓW KUCHNI

PORADNIK BABCI ALINY (404).


Dzisiaj o lodach, bez których trudno wyobrazić smakowity deser i to nie tylko w upalne dni.
Zimne, słodkie albo lekko kwaskowate, z owocami, bakaliami, czekoladą, pachnące wanilią - cieszą się lody powodzeniem szczególnie teraz, latem. Liżąc rozkoszne w smaku gałki uśmiechamy się i przybywa nam energii, po dużej porcji lodów prawdę mówiąc nie mamy ochoty na obiad i cichutko, by dzieci nie słyszały, zadajemy sobie pytanie, czy ten obiad jest w ogóle konieczny. Lody znane były starożytnym… - pisze Babcia Alina, zapraszając nas do przeżycia miłej lodowej przygody.
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS
W publikacji m. in. o: lodach z apenińskich szczytów, lodach w posagu, lodowym podboju świata i lodach domowych, a także przepisy na lody ze świeżych owoców, sorbet ananasowy i lody lwowskie.

Zapraszamy do „Poradnika Babci Aliny”.

Zachęcamy do przeglądnięcia zawartości publikacji pod kolejnymi zakładkami „Poradnika”: „Przepisy Babci Aliny”, „Rady dla Ciebie”, „Rady dla domu”, „Sennik Babci Aliny” oraz „Za progiem marzeń”.

 

(red)
 
Wróć ...
TŁOCZNIA OWOCÓW PAWŁOWSKI
RZEMIEŚLNICZE WYROBY MASARSKIE
MELBA ZAPRASZA
EDYTA SZAST ZAPRASZA...
FESTIWAL ŚLĄSKIE SMAKI
KALENDARZ' 2017