Potrawy regionalne - Aktualności
Potrawy regionalne - Aktualności
Pliki cookies
Aktualności (ostatni kwartał)
Specjały
Przepisy i receptury
Przyprawy
Poradnik Babci Aliny
Gwarzenie przy warzeniu
Ćwierkanie na tapczanie
Wierszowane jodło
Pokochajmy chwasty
Zioła
Miody
Wody mineralne
Wokół kuchni i stołu
Obyczaje
Rękodzieło
Biblioteczka
Na wesoło
Rozmaitości
Do pobrania
Redakcja
Potrawy regionalne - Aktualności
LISTA PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH
BIBLIOTECZKA PDF
KUCHNIA WROCŁAWIA
OGÓLNOPOLSKIE STOWARZYSZENIE SZEFÓW KUCHNI I CUKIERNI

GWARZENIE PRZY WARZENIU (572).


O zimnych zupach, zwanych chłodnikami, gwarzy dzisiaj Wanda Czubernatowa inspirując się przepisami z kuchni słowiańskich. To dania proste i smakowite, nie wymagające wielkich umiejętności kulinarnych, a ich składniki dostępne są niemal pod ręką.
Szczawiu pełno rośnie na miedzy na naszym Stajanku, nawet na obu miedzach tej od południa i od północy, z tym, ze od północnej strony trochę mniej. Nazrywam, naskubie i będzie chłodnik. Buraki wyrwę z nacią z pólka kuzynki, koperek też i szczypiorek… - pisze Gaździna.
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS
Przepisy na chłodnik szczawiowy i ogórkowy znajdą Państwo w kolejnej gawędzie.

Zapraszamy do działu „Gwarzenie przy warzeniu”.



(red)
 
Wróć ...
TŁOCZNIA OWOCÓW PAWŁOWSKI
RZEMIEŚLNICZE WYROBY MASARSKIE
MELBA ZAPRASZA
EDYTA SZAST ZAPRASZA...
FESTIWAL ŚLĄSKIE SMAKI
KALENDARZ' 2017