Potrawy regionalne - Aktualności
Potrawy regionalne - Aktualności
Pliki cookies
Aktualności (ostatni kwartał)
Specjały
Przepisy i receptury
Przyprawy
Poradnik Babci Aliny
Gwarzenie przy warzeniu
Ćwierkanie na tapczanie
Wierszowane jodło
Pokochajmy chwasty
Zioła
Miody
Wody mineralne
Wokół kuchni i stołu
Obyczaje
Rękodzieło
Biblioteczka
Na wesoło
Rozmaitości
Do pobrania
Redakcja
Potrawy regionalne - Aktualności
LISTA PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH
BIBLIOTECZKA PDF
KUCHNIA WROCŁAWIA
OGÓLNOPOLSKIE STOWARZYSZENIE SZEFÓW KUCHNI I CUKIERNI

ĆWIERKANIE NA TAPCZANIE (34).


Pogodny poranek przyjaźnie nastawiał do ludzi i zwierząt. Po śniadaniu poszłam zbierać babkę lancetowatą, kurdybanek, pokrzywę i szczaw jako smaczny dodatek do zupy ziemniaczanej. Wędrując między krzewami jagodowymi, zauważyłam obdarte z kory krzaczki borówki amerykańskiej. Dalej leżały połamane gałęzie porzeczek. Najniższe konary wiśni też miały zniszczoną korę… - pisze Lucyna Magierowska o pierwszych szkodach zauważonych w przydomowym ogrodzie, wyrządzonych przez... rogasie i sarny.
No cóż, taki to już urok mieszkania i prowadzenia gospodarstwa pod Babią Górą.
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS
Zapraszamy do działu „Ćwierkanie na tapczanie”.


Kolejne spostrzeżenia i zapiski spod Babiej Góry czekać będą na Państwa za dwa tygodnie.



(red)
 
Wróć ...
TŁOCZNIA OWOCÓW PAWŁOWSKI
RZEMIEŚLNICZE WYROBY MASARSKIE
MELBA ZAPRASZA
EDYTA SZAST ZAPRASZA...
FESTIWAL ŚLĄSKIE SMAKI
KALENDARZ' 2017