Potrawy regionalne - Aktualności
Potrawy regionalne - Aktualności
Pliki cookies
Aktualności (ostatni kwartał)
Specjały
Przepisy i receptury
Przyprawy
Poradnik Babci Aliny
Gwarzenie przy warzeniu
Ćwierkanie na tapczanie
Wierszowane jodło
Pokochajmy chwasty
Zioła
Miody
Wody mineralne
Wokół kuchni i stołu
Obyczaje
Rękodzieło
Biblioteczka
Na wesoło
Rozmaitości
Do pobrania
Redakcja
Potrawy regionalne - Aktualności
LISTA PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH
BIBLIOTECZKA PDF
KUCHNIA WROCŁAWIA
FUNDACJA KLUB SZEFÓW KUCHNI

PRZETWÓRSTWO DOMOWE.


Kolejny sezon przetwarzania darów ogrodów, pól, łąk i lasów, wraz z nastaniem lata rozpoczął się na dobre. Toteż idziemy dzisiaj z pomocą mniej doświadczonym i wprawnym w tej jakże specyficznej, a dającej tak wiele satysfakcji, sztuce kulinarnej.
Co na Państwa czeka? Kilka publikacji, w których m.in. znajdują się: uwagi na temat ogólnych zasad przygotowywania i przechowywania przetworów, metody przetwórcze: pasteryzacja, mrożenie, kwaszenie, zagęszczanie, utrwalanie cukrem, suszenie i solenie.
Pamiętajmy, że trwałość wszystkiego, co własnoręcznie wykonamy zależy przede wszystkim od właściwego doboru surowców i przypraw oraz zachowania podstawowych zasad higieny.
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS
Zapraszamy do przeczytania bardzo przystępnie napisanych tekstów poradnikowych, autorstwa Barbary Rajzauer-Krużel z Podkarpackiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Boguchwale , a także naszych krótkich opracowań poświęconych zagęszczaniu cukru, co przyda się do sporządzania wszelkich przetworów owocowych oraz sprawdzonego przepisu na uniwersalną marynatę do wszelkich warzyw i grzybów.

Aby przeczytać te bardzo przydatne publikacje
wystarczy kliknąć w zdjęcie.



(red)
 
Wróć ...
TŁOCZNIA OWOCÓW PAWŁOWSKI
RZEMIEŚLNICZE WYROBY MASARSKIE
MELBA ZAPRASZA
EDYTA SZAST ZAPRASZA...
FESTIWAL ŚLĄSKIE SMAKI
KALENDARZ' 2017