Potrawy regionalne - Aktualności
Potrawy regionalne - Aktualności
Pliki cookies
Aktualności (ostatni kwartał)
Specjały
Przepisy i receptury
Przyprawy
Poradnik Babci Aliny
Gwarzenie przy warzeniu
Ćwierkanie na tapczanie
Wierszowane jodło
Pokochajmy chwasty
Zioła
Miody
Wody mineralne
Wokół kuchni i stołu
Obyczaje
Rękodzieło
Biblioteczka
Na wesoło
Rozmaitości
Do pobrania
Redakcja
Potrawy regionalne - Aktualności
LISTA PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH
BIBLIOTECZKA PDF
KUCHNIA WROCŁAWIA
OGÓLNOPOLSKIE STOWARZYSZENIE SZEFÓW KUCHNI I CUKIERNI

GWARZENIE PRZY WARZENIU (571).


Jest sobota pierwszy dzień lipca 2017 roku i jest tak pięknie, że można pięknąć z pekna, pęknąć z piękna, albo zachłysnąć się deszczówką. Bo miało być burzowo, gorąco, lipcowo, a tak, lipcowo to już jest bo u nas zawsze jest deszczowy lipiec, nawet w kinie. Hej. To za oknem, a z drugiej strony okna, czyli w pomieszczeniach mieszkalnych ludzi i zwierzątek domowych, jest sucho, przyjaźnie i z telewizora płynie kojące słowo na sobotę. Jest też pachnąco, babka już od rana smaży moskolicki z buryj mąki, bo nie kupili chleba, a kluski nie chcą… - wita lipiec Wanda Czubernatowa.
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS
Zapraszamy do działu „Gwarzenie przy warzeniu”.


(red)
 
Wróć ...
TŁOCZNIA OWOCÓW PAWŁOWSKI
RZEMIEŚLNICZE WYROBY MASARSKIE
MELBA ZAPRASZA
EDYTA SZAST ZAPRASZA...
FESTIWAL ŚLĄSKIE SMAKI
KALENDARZ' 2017