Potrawy regionalne - Aktualności
Potrawy regionalne - Aktualności
Pliki cookies
Aktualności (ostatni kwartał)
Specjały
Przepisy i receptury
Przyprawy
Poradnik Babci Aliny
Gwarzenie przy warzeniu
Ćwierkanie na tapczanie
Wierszowane jodło
Pokochajmy chwasty
Zioła
Miody
Wody mineralne
Wokół kuchni i stołu
Obyczaje
Rękodzieło
Biblioteczka
Na wesoło
Rozmaitości
Do pobrania
Redakcja
Potrawy regionalne - Aktualności
LISTA PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH
BIBLIOTECZKA PDF
KUCHNIA WROCŁAWIA
OGÓLNOPOLSKIE STOWARZYSZENIE SZEFÓW KUCHNI I CUKIERNI

WIELKIE SMAKOWANIE ŚLĄSKA.


12. edycja największej imprezy kulinarnej w regionie odbyła się w minioną niedzielę i cieszyła się szczególnym zainteresowaniem. Do koszęcińskiej siedziby Zespołu Pieśni i Tańca „Śląsk”, współorganizatora Festiwalu, przyjechało około 5 tysięcy osób!
„Festiwal Śląskie Smaki” pozwala odkrywać na nowo zapomniane smaki, często smaki dzieciństwa, a tradycyjne potrawy pokazuje w nowoczesnym wydaniu. W trzech konkursowych kategoriach tryumfowali w tym roku: Koło Gospodyń Wiejskich w Wygodzie („Amatorzy”), Holiday Inn z Dąbrowy Górniczej („Profesjonaliści”) oraz Kacper i Wiktoria ZSE im. Oskara Langego w Wodzisławiu Śląskim.
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS
Emocje towarzyszyły jednak nie tylko uczestnikom konkursu kulinarnego. Remigiusz Rączka i Sebastian Humski podczas „Bitwy Smaków”, o przewrotnym tytule: „Kurka kontra gąska”, przygotowali dania z grzybów, które zachwyciły publiczność tak bardzo, że ta ogłosiła remis.

Z pewnością, nikt, kto postanowił spędzić te smakowitą niedzielę w Koszęcinie, nie mógł być ani zawiedziony, ani głodny!



Relacja z XII „Festiwalu Śląskie Smaki” otworzy
się po kliknięciu w zdjęcie nagrodzonych ekip.

 

(red)

 
Wróć ...
TŁOCZNIA OWOCÓW PAWŁOWSKI
RZEMIEŚLNICZE WYROBY MASARSKIE
MELBA ZAPRASZA
EDYTA SZAST ZAPRASZA...
FESTIWAL ŚLĄSKIE SMAKI
KALENDARZ' 2017