Potrawy regionalne - Aktualności
Potrawy regionalne - Aktualności
Pliki cookies
Aktualności (ostatni kwartał)
Specjały
Przepisy i receptury
Przyprawy
Poradnik Babci Aliny
Gwarzenie przy warzeniu
Ćwierkanie na tapczanie
Wierszowane jodło
Pokochajmy chwasty
Zioła
Miody
Wody mineralne
Wokół kuchni i stołu
Obyczaje
Rękodzieło
Biblioteczka
Na wesoło
Rozmaitości
Do pobrania
Redakcja
Potrawy regionalne - Aktualności
LISTA PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH
BIBLIOTECZKA PDF
KUCHNIA WROCŁAWIA
OGÓLNOPOLSKIE STOWARZYSZENIE SZEFÓW KUCHNI I CUKIERNI

ĆWIERKANIE NA TAPCZANIE (33).


Kopice siana na polach to już rzadki widok. Częściej gospodarze zwijają siano w wałki, następnie duże bele i takie zwiezione z pól owijają przy domu białą folią. W zimie karmią zwierzęta sianokiszonką.
Pogoda w tym roku sprzyja, więc gospodarze mają czas na zwiezieni beli z pól…
- pisze Lucyna Magierowska, dzieląc się przy okazji wspomnieniami z dawnych sianokosów pod Babią Górą, pogodowymi przepowiedniami związanymi ze św. Medardem oraz domowym przepisem na sok z kwiatów czarnego bzu.
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS
Zapraszamy do działu „Ćwierkanie na tapczanie”.


Kolejne spostrzeżenia i zapiski spod Babiej Góry czekać będą na Państwa za dwa tygodnie.



(red)
 
Wróć ...
TŁOCZNIA OWOCÓW PAWŁOWSKI
RZEMIEŚLNICZE WYROBY MASARSKIE
MELBA ZAPRASZA
EDYTA SZAST ZAPRASZA...
FESTIWAL ŚLĄSKIE SMAKI
KALENDARZ' 2017