Potrawy regionalne - Aktualności
Potrawy regionalne - Aktualności
Pliki cookies
Aktualności (ostatni kwartał)
Specjały
Przepisy i receptury
Przyprawy
Poradnik Babci Aliny
Gwarzenie przy warzeniu
Ćwierkanie na tapczanie
Wierszowane jodło
Pokochajmy chwasty
Zioła
Miody
Wody mineralne
Wokół kuchni i stołu
Obyczaje
Rękodzieło
Biblioteczka
Na wesoło
Rozmaitości
Do pobrania
Redakcja
Potrawy regionalne - Aktualności
LISTA PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH
BIBLIOTECZKA PDF
KUCHNIA WROCŁAWIA
FUNDACJA KLUB SZEFÓW KUCHNI

NALEWKI TRUSKAWKOWE.


Trwa truskawkowy sezon. Mamy właśnie jego szczyt. Warto zabrać się za truskawkowe przetwory i... nalewki Nie każdy z nas będzie mógł zrobić nalewkę z truskawki kaszubskiej, zwaną „malënowó sznapa” (na zdjęciu). Przed kilku laty mieliśmy okazję spróbować jej. Nie da się ukryć - była przednia!
Nalewka wytwarzana przez Koło Gospodyń Wiejskich z Bachorzyna k/Łasku (łódzkie) też zasługuje na uwagę. W 2010 r., podczas targów „Natura Food” nagrodziliśmy ten wyśmienity napitek „Diablikiem Potraw Regionalnych”, za kuszenie smakiem i aromatem.
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS
Dysponujemy przepisem nadesłanym nam przez panie ze Stowarzyszenia „Kobiety Kwiaty Kociewia”. Jako, że nie jesteśmy... zachłanni postanowiliśmy się podzielić z Państwem nie tylko przepisem z Kaszub, ale również z plantacji truskawek w podłódzkiej gminie Buczek oraz od naszego redakcyjnego mistrza - Andrzeja Mikołajewicza.



Publikacja otworzy się po kliknięciu w zdjęcie
truskawkowego nastawu Andrzeja Mikołajewicza.

(red)

 
Wróć ...
TŁOCZNIA OWOCÓW PAWŁOWSKI
RZEMIEŚLNICZE WYROBY MASARSKIE
MELBA ZAPRASZA
EDYTA SZAST ZAPRASZA...
FESTIWAL ŚLĄSKIE SMAKI
KALENDARZ' 2017