Potrawy regionalne - Aktualności
Potrawy regionalne - Aktualności
Pliki cookies
Aktualności (ostatni kwartał)
Specjały
Przepisy i receptury
Przyprawy
Poradnik Babci Aliny
Gwarzenie przy warzeniu
Ćwierkanie na tapczanie
Wierszowane jodło
Pokochajmy chwasty
Zioła
Miody
Wody mineralne
Wokół kuchni i stołu
Obyczaje
Rękodzieło
Biblioteczka
Na wesoło
Rozmaitości
Do pobrania
Redakcja
Potrawy regionalne - Aktualności
LISTA PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH
BIBLIOTECZKA PDF
KUCHNIA WROCŁAWIA
OGÓLNOPOLSKIE STOWARZYSZENIE SZEFÓW KUCHNI I CUKIERNI

PORADNIK BABCI ALINY (396).

 
Gdy maj puka do naszych drzwi, marzymy by szparagi jak najszybciej zagościły w domowym menu. Dlaczego tak nam smakuje ten prawdziwie majowy specjał?
Chińczycy już 3000 lat temu leczyli przy ich pomocy kaszel, bóle nóg i podniesioną temperaturę. Starożytni Egipcjanie widzieli w szparagach lek przeciwbólowy. Z biegiem czasu ich uprawa rozszerzyła się na wiele krajów, bo lekko-słodki smak i specyficzny aromat utorowały im drogę na stoły najbogatszych… - przypomina Babcia Alina.
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS
W publikacji m.in. szparagowe porady - jak wybrać najlepsze i najsmaczniejsze, jak je przygotować do kulinarnej obróbki oraz proste i łatwe przepisy na szparagi po polsku, po włosku i na szparagi z jajkiem.

Zapraszamy do „Poradnika Babci Aliny”.

Zachęcamy do przeglądnięcia zawartości publikacji pod kolejnymi zakładkami „Poradnika”: „Przepisy Babci Aliny”, „Rady dla Ciebie”, „Rady dla domu”, „Sennik Babci Aliny” oraz „Za progiem marzeń”.

 

(red)
 
Wróć ...
TŁOCZNIA OWOCÓW PAWŁOWSKI
RZEMIEŚLNICZE WYROBY MASARSKIE
MELBA ZAPRASZA
EDYTA SZAST ZAPRASZA...
FESTIWAL ŚLĄSKIE SMAKI
KALENDARZ' 2017