Potrawy regionalne - Aktualności
Potrawy regionalne - Aktualności
Pliki cookies
Aktualności (ostatni kwartał)
Specjały
Przepisy i receptury
Przyprawy
Poradnik Babci Aliny
Gwarzenie przy warzeniu
Ćwierkanie na tapczanie
Wierszowane jodło
Pokochajmy chwasty
Zioła
Miody
Wody mineralne
Wokół kuchni i stołu
Obyczaje
Rękodzieło
Biblioteczka
Na wesoło
Rozmaitości
Do pobrania
Redakcja
Potrawy regionalne - Aktualności
LISTA PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH
BIBLIOTECZKA PDF
BABCIA ALINA NA FACEBOOKU
BABCYNE GWARZENIE - WANDA CZUBERNATOWA
NASZ PROFIL NA fACEBOOK'U - ZAPRASZAMY
KUCHNIA WROCŁAWIA
STOWARZYSZENIE MAŁOPOLSKIE DZIEDZICTWO SMAKU
FUNDACJA KLUB SZEFÓW KUCHNI
PORTAL GASTRONOMICZNY GastroWiedza.pl

PORADNIK BABCI ALINY (395).


W kuchni polskiej koperek zadomowiony jest od wieków: posypujemy nim ziemniaki, mizerię, sałatkę z pomidorów. Dodajemy go do młodej gotowanej kapusty, do zup, a sos koperkowy świetny jest do jajek na twardo, do sztuki mięsa i do węgorza z wody. Można koperkiem aromatyzować ocet… - pisze Babcia Alina. Dziś o koperkowych lekarstwach, znaczeniu powiedzenia „jeść węgorza z koprem” oraz przepis na majową suróweczkę.
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS
Zapraszamy do „Poradnika Babci Aliny”.

Zachęcamy do przeglądnięcia zawartości publikacji pod kolejnymi zakładkami „Poradnika”: „Przepisy Babci Aliny”, „Rady dla Ciebie”, „Rady dla domu”, „Sennik Babci Aliny” oraz „Za progiem marzeń”.


(red)
 
Wróć ...
FAKRO - OKNA Z POMYSŁEM!!!
TŁOCZNIA OWOCÓW PAWŁOWSKI
RZEMIEŚLNICZE WYROBY MASARSKIE
MELBA ZAPRASZA
EDYTA SZAST ZAPRASZA...
FESTIWAL ŚLĄSKIE SMAKI
KALENDARZ' 2017