Potrawy regionalne - Aktualności
Potrawy regionalne - Aktualności
Pliki cookies
Aktualności (ostatni kwartał)
Specjały
Przepisy i receptury
Przyprawy
Poradnik Babci Aliny
Gwarzenie przy warzeniu
Ćwierkanie na tapczanie
Wierszowane jodło
Pokochajmy chwasty
Zioła
Miody
Wody mineralne
Wokół kuchni i stołu
Obyczaje
Rękodzieło
Biblioteczka
Na wesoło
Rozmaitości
Do pobrania
Redakcja
Potrawy regionalne - Aktualności
LISTA PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH
BIBLIOTECZKA PDF
KUCHNIA WROCŁAWIA
OGÓLNOPOLSKIE STOWARZYSZENIE SZEFÓW KUCHNI I CUKIERNI

ĆWIERKANIE NA TAPCZANIE (31).


Figle kocicy „Andzi” opóźniły niedzielny obiad, na który zmierzano do domu ochoczo, po sumie, w nietypowej - nawet pod Babią Górą - jak na maj pogodzie, z kiszkami grającymi marsza. Początek maja przywitał nas przymrozkami, chłodem i deszczem. Na naszej roli tylko jeden gospodarz zdążył zasadzić ziemniaki 2 maja. Jeszcze tak źle nie było, żebym o tej porze nie miała posadzonej dymki, posianych buraków, kopru i marchwi. Były zimne noce, a deszcze zbytnio rozmoczyły glebę. Najszybciej rosłą trawa i chwasty... - pisze Lucyna Magierowska, prezentując na zdjęciu psotną ulubienicę.
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS
Zapraszamy do działu „Ćwierkanie na tapczanie”.


Kolejne spostrzeżenia i zapiski spod Babiej Góry czekać będą na Państwa za dwa tygodnie.



(red)
 
Wróć ...
TŁOCZNIA OWOCÓW PAWŁOWSKI
RZEMIEŚLNICZE WYROBY MASARSKIE
MELBA ZAPRASZA
EDYTA SZAST ZAPRASZA...
FESTIWAL ŚLĄSKIE SMAKI
KALENDARZ' 2017