Potrawy regionalne - Aktualności
Potrawy regionalne - Aktualności
Pliki cookies
Aktualności (ostatni kwartał)
Specjały
Przepisy i receptury
Przyprawy
Poradnik Babci Aliny
Gwarzenie przy warzeniu
Ćwierkanie na tapczanie
Wierszowane jodło
Pokochajmy chwasty
Zioła
Miody
Wody mineralne
Wokół kuchni i stołu
Obyczaje
Rękodzieło
Biblioteczka
Na wesoło
Rozmaitości
Do pobrania
Redakcja
Potrawy regionalne - Aktualności
LISTA PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH
BIBLIOTECZKA PDF
KUCHNIA WROCŁAWIA
PORTAL GASTRONOMICZNY GastroWiedza.pl

PORADNIK BABCI ALINY (392).


Jakże często zastanawiamy się skąd i dlaczego dochodzi nas w domowym zaciszu jakaś nieprzyjemna woń. Jak pisze Babcia Alina ...Nieprzyjemne zapachy, powstające w tracie kulinarnej obróbki - obierania, gotowania, smażenia, duszenia, pieczenia - wielu produktów, w tym mięsa, ryb, a także warzyw, możemy usuwać domowymi, naturalnymi sposobami bez użycia środków chemicznych, które nie zawsze nam służą. Podobnie z przedmiotami codziennego użytku (imbryki, czajniczki czy ekspresy). Także z szaf i komód szybko i tanio możemy pozbyć się irytujących zapachów...
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS
Także niektóre artykuły spożywcze zostawiają na dłoniach niemiły zapach. Jak się go pozbyć

Zapraszamy do „Poradnika Babci Aliny”.


Zachęcamy do przeglądnięcia zawartości publikacji pod kolejnymi zakładkami „Poradnika”: „Przepisy Babci Aliny”, „Rady dla Ciebie”, „Rady dla domu”, „Sennik Babci Aliny” oraz „Za progiem marzeń”.

 

(red)

 
Wróć ...
TŁOCZNIA OWOCÓW PAWŁOWSKI
RZEMIEŚLNICZE WYROBY MASARSKIE
MELBA ZAPRASZA
EDYTA SZAST ZAPRASZA...
FESTIWAL ŚLĄSKIE SMAKI
KALENDARZ' 2017