Potrawy regionalne - Aktualności
Potrawy regionalne - Aktualności
Pliki cookies
Aktualności (ostatni kwartał)
Specjały
Przepisy i receptury
Przyprawy
Poradnik Babci Aliny
Gwarzenie przy warzeniu
Ćwierkanie na tapczanie
Wierszowane jodło
Pokochajmy chwasty
Zioła
Miody
Wody mineralne
Wokół kuchni i stołu
Obyczaje
Rękodzieło
Biblioteczka
Na wesoło
Rozmaitości
Do pobrania
Redakcja
Potrawy regionalne - Aktualności
LISTA PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH
BIBLIOTECZKA PDF
KUCHNIA WROCŁAWIA
PORTAL GASTRONOMICZNY GastroWiedza.pl

PORADNIK BABCI ALINY (387).


Jabłka to eliksir młodości... - przypomina Babcia Alina. ...To samo zdrowie, trzeba jeść je każdego dnia. Smakujemy więc najczęściej te, które przybyły z dalekich stron, a nasze rodzime, wspaniałe jabłka poszły niesłusznie w zapomnienie. Warto je jeść! Są znakomitym surowcem do sporządzania deserów, napojów i smakowitych ciast. To także zdrowy i aromatyczny dodatek do potraw słodkich i słonych; do sałatek owocowych i warzywnych, rybnych i mięsnych.
Pośród sprawdzonych receptur jabłkowych znajdą Państwo ulubioną zupę Babci oraz sałatkę jabłkowo-pomarańczową.
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS
Zapraszamy do „Poradnika Babci Aliny”, a tam pod zakładkę „Przepisy Babci Aliny”.

Zachęcamy do przeglądnięcia zawartości publikacji pod kolejnymi zakładkami „Poradnika”: „Rady dla Ciebie”, „Rady dla domu”, „Sennik Babci Aliny” oraz „Za progiem marzeń”.

 

(red)

 
Wróć ...
TŁOCZNIA OWOCÓW PAWŁOWSKI
RZEMIEŚLNICZE WYROBY MASARSKIE
MELBA ZAPRASZA
EDYTA SZAST ZAPRASZA...
FESTIWAL ŚLĄSKIE SMAKI
KALENDARZ' 2017