Potrawy regionalne - Aktualności
Potrawy regionalne - Aktualności
Pliki cookies
Aktualności (ostatni kwartał)
Specjały
Przepisy i receptury
Przyprawy
Poradnik Babci Aliny
Gwarzenie przy warzeniu
Ćwierkanie na tapczanie
Wierszowane jodło
Pokochajmy chwasty
Zioła
Miody
Wody mineralne
Wokół kuchni i stołu
Obyczaje
Rękodzieło
Biblioteczka
Na wesoło
Rozmaitości
Do pobrania
Redakcja
Potrawy regionalne - Aktualności
LISTA PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH
FUNDACJA IM. HANNY SZYMANDERSKIEJ
BABCIA ALINA NA FACEBOOKU
BABCYNE GWARZENIE - WANDA CZUBERNATOWA
NASZ PROFIL NA fACEBOOK'U - ZAPRASZAMY
KUCHNIA WROCŁAWIA
STOWARZYSZENIE MAŁOPOLSKIE DZIEDZICTWO SMAKU
FUNDACJA KLUB SZEFÓW KUCHNI
PORTAL GASTRONOMICZNY GastroWiedza.pl

PORADNIK BABCI ALINY (387).


Jabłka to eliksir młodości... - przypomina Babcia Alina. ...To samo zdrowie, trzeba jeść je każdego dnia. Smakujemy więc najczęściej te, które przybyły z dalekich stron, a nasze rodzime, wspaniałe jabłka poszły niesłusznie w zapomnienie. Warto je jeść! Są znakomitym surowcem do sporządzania deserów, napojów i smakowitych ciast. To także zdrowy i aromatyczny dodatek do potraw słodkich i słonych; do sałatek owocowych i warzywnych, rybnych i mięsnych.
Pośród sprawdzonych receptur jabłkowych znajdą Państwo ulubioną zupę Babci oraz sałatkę jabłkowo-pomarańczową.
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS
Zapraszamy do „Poradnika Babci Aliny”, a tam pod zakładkę „Przepisy Babci Aliny”.

Zachęcamy do przeglądnięcia zawartości publikacji pod kolejnymi zakładkami „Poradnika”: „Rady dla Ciebie”, „Rady dla domu”, „Sennik Babci Aliny” oraz „Za progiem marzeń”.

 

(red)

 
Wróć ...
FAKRO - OKNA Z POMYSŁEM!!!
NATURALNIE!!! Z BESKIDU NISKIEGO.
TŁOCZNIA OWOCÓW PAWŁOWSKI
RZEMIEŚLNICZE WYROBY MASARSKIE
MELBA ZAPRASZA
EDYTA SZAST ZAPRASZA...
FESTIWAL ŚLĄSKIE SMAKI
KALENDARZ' 2017