Potrawy regionalne - Aktualności
Potrawy regionalne - Aktualności
Pliki cookies
Aktualności (ostatni kwartał)
Specjały
Przepisy i receptury
Przyprawy
Poradnik Babci Aliny
Gwarzenie przy warzeniu
Ćwierkanie na tapczanie
Wierszowane jodło
Pokochajmy chwasty
Zioła
Miody
Wody mineralne
Wokół kuchni i stołu
Obyczaje
Rękodzieło
Biblioteczka
Na wesoło
Rozmaitości
Do pobrania
Redakcja
Potrawy regionalne - Aktualności
LISTA PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH
BIBLIOTECZKA PDF
BABCIA ALINA NA FACEBOOKU
BABCYNE GWARZENIE - WANDA CZUBERNATOWA
NASZ PROFIL NA fACEBOOK'U - ZAPRASZAMY
KUCHNIA WROCŁAWIA
STOWARZYSZENIE MAŁOPOLSKIE DZIEDZICTWO SMAKU
OGÓLNOPOLSKIE STOWARZYSZENIE SZEFÓW KUCHNI I CUKIERNI
PORTAL GASTRONOMICZNY GastroWiedza.pl

PORADNIK BABCI ALINY (386).

   
Przed wielu laty liście jarmużu używane były przede wszystkim jako zimowa ozdoba półmisków z wędlinami. Dzisiaj śmiało ta jarzyna gości w naszych menu, bo pełna jest cennych soli mineralnych i witamin. Niegdyś przyrządzano jarmuż prosto: sparzony wrzątkiem duszono z dodatkiem masła (margaryny), łączono z marchewką, selerem, pomidorami, czasem z jabłkami, albo podawano tak jak szpinak. Duszono go też boczkiem albo kiełbasą. My przyrządzamy z niego zdrowe koktajle i różne pychotki… - o modzie na jarmuż pisze Babcia Alina polecając jarmuż w surówce, jarmuż z bakaliami i jarmuż z jabłkami.
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS
Zapraszamy do „Poradnika Babci Aliny”, a tam pod zakładkę Przepisy Babci Aliny”.
 
Polecamy również przeglądniecie zawartości publikacji pod kolejnymi zakładkami „Poradnika”:  „Rady dla Ciebie”, „Rady dla domu”, „Sennik Babci Aliny” oraz „Za progiem marzeń”.

 

(red)
 
Wróć ...
FAKRO - OKNA Z POMYSŁEM!!!
NATURALNIE!!! Z BESKIDU NISKIEGO.
LEGENDARNY SMAK !!!
TŁOCZNIA OWOCÓW PAWŁOWSKI
RZEMIEŚLNICZE WYROBY MASARSKIE
MELBA ZAPRASZA
EDYTA SZAST ZAPRASZA...
FESTIWAL ŚLĄSKIE SMAKI
KALENDARZ' 2017